Vastgoed

Beleggingspand verkopen tijdens de coronacrisis

Beleggingspand verkopen tijdens de coronacrisis
Het kopen van een beleggingspand doe je vaak maar om één reden: ervoor zorgen dat je geld meer waard wordt. Je wilt dat je pand meer waard is als je hem weer verkoopt. Nu tijdens de coronacrisis is het soms lastig om je beleggingspand te verkopen. Toch heeft het een aantal voordelen. Zo zijn de geïnteresseerden vaak echt geïnteresseerd in de koop van een beleggingspand en zijn ze niet alleen in een oriënterende fase. Een beleggingspand laten opkopen is in deze periode ook een optie. Waarom? Hier lees je de 3 grote voordelen.

Een zo hoog mogelijke prijs

Door je pand te laten opkopen door een vastgoedpartij voorkom je extra kosten die komen kijken bij het verkopen van je pand via een makelaar. Een makelaar vraagt namelijk courtage en opstartkosten. De courtage is meestal gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs, waardoor het bedrag vaak hoger uitvalt naarmate het pand meer waard is. Het probleem voor jou als verkoper is dat deze courtage behoorlijk kan oplopen. De vergoeding ligt bij de meeste makelaars tussen de 1,5% tot 2,5% van de totale verkoopsom. Om een pand te verkopen met een waarde van € 1.000.000, betaal je dus in veel gevallen € 15.000 tot € 25.000 courtage. Bij een vastgoedpartij heb je deze kosten niet. Je pand verkopen wordt zo een stuk aantrekkelijker.

Snelle verkoop en afwikkeling

Laat je pand opkopen door een opkoper vastgoed en zorg voor een snelle verkoop. Deze opkopers zijn gespecialiseerd in het beleggen in en renoveren van vastgoedprojecten. Daarin worden ze ondersteund door verschillende investeerders, wat ervoor zorgt dat het pand snel kan worden verkocht, waardoor jij je geld snel tot beschikking hebt.

Geen verkoop stress

Als je jouw pand verkoopt via een makelaar komt er vaak stress en extra moeite bij kijken. Zo is het belangrijk dat het pand er netjes uitziet voor iedere bezichtiging en nu tijdens de coronacrisis is het niet handig als je iedere keer het huis uit moet. Omdat al deze dingen uiteindelijk vaak behoorlijk wat zorgen opleveren, neem opkopers deze zorgen voor je uit handen. Dit scheelt veel stress die bij de verkoop van je pand kan komen kijken.

Ook interessant