Algemeen

Beleef de haven aan de voet van het MAS

Het MAS, dat moet je gezien hebben. Maar ook aan de voet van het MAS worden bezoekers verwend. Het Museum Aan de Stroom kijkt terug op de lange geschiedenis van uitwisseling tussen de stad en de wereld. De Founder paviljoenen gunnen nieuwsgierige kijkers ook een blik op het hier en nu. En op de toekomst. In nauwe samenwerking met de Founders heeft Crepain Binst Architecture zorgvuldig gezocht naar een uitgekiende scenografie die het unieke karakter en de essentie van elke Founder vat en toch een uitzonderlijke meerwaarde biedt aan de belevenis van het MAS.

Luc Binst: “Het maatschappelijk engagement van de Founders voor de toekomst van de stad Antwerpen werd vertaald in 3 unieke concepten die elkaar én de MAS-belevenis versterken.”

Havenpaviljoen

Beleef de haven aan de voet van het MAS. Dat is wat het Gemeentelijk Havenbedrijf wou bereiken toen in 2009 de wedstrijd werd uitgeschreven. Aan een divers publiek de haven laten ontdekken, beleven en beter leren kennen is de voornaamste uitdaging van dit project.

Recent opende het Havenbedrijf zijn MAS havenpaviljoen dat gratis toegankelijk is. Het concept is gebaseerd op een SILO-vorm, hangend midden in de ruimte waarin een 360° panoramische projectie wordt voorzien. Via filmbeelden en geluiden dompelt het reuzegroot projectiescherm de toeschouwer onder in de haven en geeft je het gevoel alsof je er echt aanwezig bent. Bij dit project is naast de interieurarchitectuur de “mediatectuur” primordiaal: er werd gestreefd naar een perfecte integratie van vorm en boodschap, van architectuur en media.

Lees verder op Architectura.be

Ook interessant


Build for Life