Algemeen

Beelden vastgoedproject Kievitsplein ook opgeleukt

Na de vervalste artist impressions van de Lange Wapper-brug die door de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) werden gemaakt, blijken nu ook de visuele voorstellingen van het kantorencomplex aan het Antwerpse Kievitsplein te zijn 'opgeleukt'.

Op de beelden van de Lange Wapper werd de brug voorgesteld met langere pijlers dan ze in werkelijkheid zal hebben, waardoor ze sierlijker lijkt. De beelden van het project Kievitsplein, zoals ze werden verspreid door bouwpromotor Robelco, tonen een minder intensief volgebouwde oppervlakte en lagere en kleinere bouwvolumes, zodat het project fraaier lijkt en minder overkomt als een monolitische blok.

"Projectontwikkelaar Robelco beweert dat de simulatie een oude tekening is die met de uiteindelijke bouwplannen niets meer te maken heeft", meldt het actiecomité De Ploeg op zijn website. "Het bewijs dat dit wel degelijk de simulatietekening is die door Robelco tot in de laatste fase van de communicatie over de bouwplannen werd gebruikt, vindt u op de voorkaft van het bouwaanvraagdossier. Overigens stond de simulatie tot midden januari op de website van Robelco, waar ze pas enkele dagen voor de juridische pleidooien is weggehaald en waar het Kievitproject nu hun enige project is zonder afbeeldingen."

De groep B-architecten ontmaskerde de fotomontages zoals die door Robelco de wereld werden ingestuurd als misleidend. De groep maakte op basis van de bouwaanvraag een eigen visuele voorstelling van de geplande gebouwen, op basis van opmetingen van de omliggende gebouwen en de plannen van het Kievitscomplex die bij de bouwaanvraag werden ingediend.
Build for Life