Algemeen

Batibouw reikt Communication Awards en Golden Turtles uit

Batibouw reikt Communication Awards en Golden Turtles uit
Naar goede gewoonte opende Batibouw met een eerste van twee professionele dagen. Op donderdag 24 februari om 10u opende de organisatie de beurs officieel, toen een hybride wagen op een carport met zonnepanelen werd aangesloten. Dit stond meteen symbool voor de sterke focus op energie en ecologie van deze 52e editie. Professionelen uit de bouwsector waren daarna welkom om, samen met de pers, de vele informatieve standen te ontdekken en persconferenties bij te wonen. Om de eerste professionele dag af te sluiten nodigde Batibouw alle exposanten uit om in een ontspannen sfeer samen het glas te heffen. Van deze gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om enkele exposanten extra in de schijnwerpers te zetten. Zij werden voor hun uitstekend voorbereide deelname beloond met de Communication Awards en de Golden Turtles.

De Communication Awards

Communicatie is voor bedrijven van aanzienlijk belang om zichzelf en hun producten op de markt te profileren. Door hun deelname aan Batibouw zetten de exposanten reeds een stap in de goede richting om de naambekendheid van hun firma te versterken. Een beurs biedt immers het ideale platform voor live communication met klanten, prospects en leveranciers.

Dit gaat echter niet allemaal vanzelf. Het publiek en de pers in de eerste plaats op de hoogte brengen van hun deelname aan Batibouw, is uiteraard een conditio sine qua non. Daarnaast dienen de producten ook ter plaatse op de best mogelijke manier te worden aangeprezen, opdat de bezoekers zich zowel vanuit esthetisch oogpunt aangetrokken voelen, als voldoende informatie terugvinden op de stand.

Om deze exposanten die het maximum uit hun beursdeelname halen voor hun inzet te feliciteren, worden naar jaarlijkse gewoonte de Communication Awards uitgereikt. De jury bestaat hierbij uit professionals uit de beurs- en communicatiesector. Tijdens de exposantencocktail werden de winnaars van de verschillende categorieën bekend gemaakt:

Het bedrijf Recticel Insulation (Paleis 4 - 420) werd beloond met een Communication Award voor de meest efficiënte beurscommunicatie. Wienerberger (Paleis 05 - 309) en Harol België (Paleis 04 - stand 220) kaapten respectievelijk de tweede en derde plaats weg in deze categorie.

De prijs voor de beste productpresentatie werd uitgereikt aan Stone Creation (Paleis 04 – 416) in de categorie exposanten met een stand kleiner dan 70m². De tweede plaats was weggelegd voor Jasno (Paleis 03 -206), de derde voor Arclinea (Paleis 11 – 112). Vasco (Paleis 12 - 112) ontving de eerste prijs in de categorie exposanten met een stand groter dan 70m². Het ging daarbij Knauf (Paleis 05 – 509) en Soudal (Paleis 04 – 305) vooraf.

De Golden Turtles

Daarnaast stelt Batibouw het ook erg op prijs wanneer exposanten hun klanten en leveranciers op de beurs uitnodigen. Op die manier tonen zij hun appreciatie voor Batibouw als ontmoetingsplatform van de bouwsector en lokken zij uiteraard extra bezoekers tot de beurs. De prijs voor deze Batibouw-“ambassadeurs” wordt opgedeeld in twee categorieën, respectievelijk voor het lokken van de meeste professionele en niet-professionele bezoekers.

De Golden Turtle voor het bedrijf dat het meeste traffic aan kandidaat (ver)bouwers genereerde ging naar BNP Paribas-Fortis (Paleis 8 - 326). Verstandig Bouwen (Paleis 04 – Stand 513) werd tweede, Dexia (Paleis 8 – 230) derde. Het bedrijf Saint-Gobain (Paleis 5 - 201) kreeg een Golden Turtle omdat het de meeste professionelen over de vloer kreeg. Daarbij ging het respectievelijk Electrabel (Paleis 12 - 213) en Wienerberger (Paleis 05 – 309) vooraf.

Ook interessant


Build for Life