Algemeen

Batibouw-exposanten slepen oskars in de wacht

Op 21 juni laatstleden werden de beste beursdeelnames beloond met de Oskars. Deze prijs wordt aan die Belgische ondernemingen toegekend die het medium beurzen & tentoonstellingen inbedden in een meer omvattend marketingplan en op die manier een aantoonbare return genereren op de investeringen die ze doen. BATIBOUW mag zich dit jaar prijzen met de twee beste standen.

Elk jaar gaat het Oskar-comité op Belgische beurzen van het meest uiteenlopende type op zoek naar bedrijven die er een bijzondere of opvallende prestatie neerzetten. Belgische bedrijven die in de referentieperiode aan een Belgische beurs deelnemen, kunnen gratis hun kandidatuur insturen. Een vakjury beoordeelt de cases en kiest er in twee categorieën – standen tot 88 m² en standen groter dan 88 m² - een winnaar uit.

De laureaten

In de categorie Standen tot 88 m² gaat de Oskar 2006 voor de beste beursdeelname naar de firma BASF Belgium (standbouwer: Dekor bvba). Samen met een aantal partners-klanten nam BASF in 2006 voor het eerst aan BATIBOUW deel. De firma wou een sterkere branding voor de meer dan 800 producten die ze aan de bouwindustrie levert. BASF pakte uit met verwijzingen naar het pas gerenoveerde Atomium, waaraan de firma wezenlijk bijgedragen heeft. Aan belangrijke klanten werd voorgesteld een bezoek aan BATIBOUW te combineren met een geleid bezoek aan het Atomium, waarbij de ‘onzichtbare’ bijdrage zichtbaar gemaakt werd. Op de stand zelf kon het grote publiek kennis maken met het brede pallet producten.

In de categorie Standen groter dan 88 m² was het hoogste schavot gereserveerd voor Gyproc België (standbouwer: Publiganda), eveneens voor de deelname aan BATIBOUW 2006. Gyproc had eerder al de BATIBOUW Communication Award weggekaapt en wist deze keer ook de Oskar-jury te overtuigen met een ijzersterk dossier waarin gedetailleerd uitgelegd wordt welke strategie Gyproc gebruikt om doe-het-zelvers nieuwe toepassingen en producten te laten ontdekken en welke communicatiemiddelen daarvoor ingezet werden.

Bij de organisatie van BATIBOUW klinken felicitaties. Geert Maes, algemeen directeur van FISA: “ Wij proberen al enkele jaren onze exposanten aan te sporen om het beste uit hun deelname te halen. Dat twee van “onze” laureaten van de Communication Awards, nu ook ieder een Oskar mee naar huis hebben mogen nemen, zien wij toch ook een beetje als een compliment!”

De Oskars 2006 voor de beste beursdeelname werden uitgereikt in Brussel in de marge van de jaarlijkse Conventie van IFES (International Federation of Exhibition Services) en de Algemene Ledenvergaderingen van de Belgische vakorganisaties Expobel en Febelux.

Ook interessant


Build for Life