Vloerbekleding

Batibouw 2019: Quick-Step wint Product Innovation Award met ReadyFit

Batibouw 2019: Quick-Step wint Product Innovation Award met ReadyFit
Quick-Step heeft met de baanbrekende vloerbekledingsservice ReadyFit de Product Innovation Award gewonnen. Gisterenavond nam Quick-Step de award in ontvangst tijdens de Belgian Building Awards uitreiking naar aanleiding van Batibouw.

ReadyFit werd gekozen uit een 80-tal inzendingen waaruit een 5-koppige jury 20 innovatieve producten selecteerde. Op basis van 3 criteria: duurzaamheid, efficiëntie en design, koos de jury 6 laureaten waarna ReadyFit unaniem als winnaar uit de bus kwam. Eric Cloes, hoofdredateur van Ik Ga Bouwen en jurylid legt uit: “ ReadyFit surft mee op de golf van prefabricage in de bouwsector. Maar deze vernieuwende service onderscheidt zich omdat het gaat over prefabricage op maat van de klant. En dat is uniek in de bouwwereld.”

Jasper De Jaeger, Technical Service Manager en ‘bezieler’ van ReadyFit reageert: “ We zijn erg trots met deze award waarmee we naast onze producten ook een erkenning krijgen voor onze dienstverlening. Innovatie zit in ons DNA. Deze prijs is een beloning voor alle Quick-Step medewerkers die zich dagelijks gepassioneerd inzetten voor het ontwikkelen van vernieuwende producten en diensten.”

Installatietechnologie 2.0

ReadyFit biedt een baanbrekende high-techoplossing waardoor de installatie van vloeren in de toekomst heel anders zal verlopen. Elke ruimte wordt nauwkeurig gemeten met behulp van een 3D-scanner. Op basis van deze meetresultaten ontvangt de installateur of consument vervolgens een netjes verpakte complete set zorgvuldig voorgesneden planken en een gepersonaliseerd lay-outplan. De genummerde planken worden eenvoudig in elkaar geklikt door het lay-outplan strikt te volgen. Het resultaat is een perfect passende vloer.

De voordelen spreken voor zich: de installatie gaat veel sneller en levert telkens weer een perfect passende vloer op.Er komt geen speciaal gereedschap, lijm of zaagwerk aan te pas en. Bovendien kan besparen de installateurs tijd dankzij het snelle installatieproces en doordat ze niets hoeven te zagen is er geen afvalmateriaal.

“Met de ReadyFit-service wordt het installeren van een vloer nog eenvoudiger, zowel voor de installateur als voor de consument die de vloer zelf wil plaatsen. We zijn ervan overtuigd dat ReadyFit een echte gamechanger is in de vloerbekledingsmarkt.”, besluit Jasper.

Quick-Step wint Product Innovation Award met ReadyFit

Ook interessant