Bouwmaterialen

Batibouw 2019: Creatief met vezelcement voor dak en gevel

Batibouw 2019: Creatief met vezelcement voor dak en gevel
Eternit - Tecta
Dak- en gevelspecialist Eternit verrast ook dit jaar de Batibouw-bezoeker met innovatieve oplossingen voor de hele gebouwschil. Vezelcement als duurzaam en eigentijds materiaal is de rode draad in het gamma. Trendsetters zijn onder andere de onverwoestbare TECTA en Cedral Sidings, de veelzijdige gevelstroken. Meteen overtuigd? Dan vind je via het online platform Top Team Pro in enkele clicks de juiste vakman voor je dak of gevel.

Tecta: zes keer sterker dan een standaardlei

Leien voor dak en gevel overtuigen steeds meer bouwers dankzij het lichte gewicht, strakke esthetiek en duurzame uitstraling. Je kan er de woning volledig mee inpakken en dus ook bij renovatie als het ware een nieuwe zetten. Met TECTA ontwikkelde Eternit een matte verzelcementlei die zijn gelijke niet kent in uitstraling én weerbaarheid. Gevel en/of dak zijn levenslang beschermd en behouden hun strakke vorm, egale kleur en authentieke look. Daarvoor zorgt een gepatenteerde coating die met UV werd uitgehard, het lei-oppervlak regendicht verzegelt en beschermt tegen de meest extreme weersomstandigheden. Verkleuring, vuil, stof, krassen, witte uitbloei en zelfs graffiti: het maakt allemaal geen kans op TECTA. De lei is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: de strakke Alterna TECTA, de gekartelde New Stonit TECTA en de gevlamde Umbra TECTA leien..

Cedral Sidings: uitgesproken gevelstroken

Ook gevelstroken zijn bezig aan een opwaartse trend. Het Cedral Sidings gamma bestaat net als de leien uit vezelcement. Het duurzame materiaal is geschikt voor nieuwbouw, maar zeker ook ideaal voor renovatie. Bijvoorbeeld om volledig of gedeeltelijk de verbinding te creëren tussen je nieuwe aanbouw, uitbouw of dakkapel en de bestaande woning. De tijdloze look van Cedral past bovendien mooi bij baksteen, pleisterwerk of andere materialen. Samen vormen ze een harmonieus geheel. De gevelstroken zijn verkrijgbaar in een waaier van kleuren en met keuze tussen een authentieke houtlook met klassieke houtnerfstructuur, traditioneel overlappend geplaatst, of een meer effen, gestructureerde aanblik. Kortom, creativiteit troef!

Eternit - Cedral Sidings
Cedral Sidings

Eternit brengt dakdekker en (ver)bouwer samen met Top Team Pro

Je dak of gevel aanpakken is een flinke investering. Bovendien bepaal je ermee het uitzicht van je huis, je thuis. Je wil dus een ervaren dakdekker die werkt met de beste kwaliteitsproducten. Met meer dan een eeuw bouwervaring en een totaaloplossing voor gevels en hellende daken is Eternit goed geplaatst om zijn expert-dakdekkers in contact te brengen met bouwers en verbouwers. Dankzij de online service ‘Vind een vakman’ (dakdekker.Eternit.be) vindt de bouwheer een vakman die beantwoordt aan de productkennis, adviesfunctie en kwaliteitsvereisten van Eternit. Het label Top Team Pro staat hiervoor borg.