Dossier Batibouw

Batibouw 2018: Latero gevelsteen, nog verfijnder coloriet

  BE   21 februari 2018 Bron: Wienerberger
Batibouw 2018: Latero gevelsteen, nog verfijnder coloriet
Latero Gevelstenen van Wienerberger
Ter gelegenheid van Batibouw steekt Wienerberger de bekende Terca Latero gevelsteen in een nieuw kleurenpak. Het aangepaste palet is neutraal en puur, en serveert een gracieus evenwicht tussen warme en koele tinten. Dat geeft de Latero gevelsteen nog ruimere toepassingsmogelijkheden.

Tijdloos hedendaags

Het nieuwe, neutrale kleurenpalet vol zachte, natuurlijke tinten sorteert een heel apart effect van zacht verweerde materialen: Latero Avorio, Basalto, Rubino, Castana, Zafferano en SedaHet koude grijs en de warmere kleuren zijn tegelijkertijd ruw en verfijnd, subtiel en sterk, relaxed en inspirerend. Die verrassende combinatie maakt ze vlot integreerbaar in een hedendaagse architectuur met het oog op een tijdloze look.

Wienerberger - Latero gevelsteen: nog verfijnder coloriet

Eersteklas kleisteen

De Latero collectie, beschikbaar in Waalformaat (± 215/218x102x50 mm), heeft een karakteristieke, oneffen oppervlaktetextuur dankzij de toepassing van de Wasserstrich-techniek. Die structuur staat garant voor een levendige gevel met een ingetogen dieptewerking. De kleur wordt bekomen door middel van engobes, die over de droge steen worden verneveld en mee gebakken. Met de Latero zit u in de premier league.

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 22/02/2018 – 04/03/2018, hal 5, stand 309

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo