Isolatie

Batibouw 2016: Recticel Insulation meets Nick Ervinck

Op de eerste dag van Batibouw stelt Recticel Insulation zijn visie voor hoe u kunt zorgen voor meer comfort binnenshuis. Met een aangenaam binnenklimaat in een goed geïsoleerde woning creëert u een comfortabel en goed gevoel. Recticel Insulation zoekt hierbij continu naar nieuwe oplossingen, ook voor morgen.

We spenderen de gezelligste uren van de dag thuis. Daarom is een goed geïsoleerde woning zo belangrijk. Naast een gezond binnenklimaat moet u zich ook goed voelen in uw woning. Recticel Insulation stelt alles in het werk om uw comfort te garanderen.

Onze kinderen, onze toekomst

Ook onze kinderen en kleinkinderen willen genieten van een duurzame omgeving met alle comfort. Wie nu zijn woning goed isoleert, bespaart veel op de maandelijkse energiefacturen. U investeert één keer, doe het dus goed. En bouw mee aan uw toekomst en die van uw kinderen.

Recticel Insulation neemt daarnaast ook initiatieven om onze planeet te beschermen. Zo werken we in de bouwsector mee aan een project om bewuster om te gaan met afvalverwerking. Daarnaast is het behalen van het ISO 14001 certificaat een mooi bewijs van onze inzet om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Dit certificaat is een bekroning voor het hanteren van het milieuzorgsysteem: onze aanpak om zo goed mogelijk met het milieu om te gaan. Ook duurzaam ondernemen, met een focus op zowel people, planet als profit, hoort hierbij. Kortom: kies bewust en zorg samen met Recticel voor een betere planeet.

Recticel Insulation is de partner waar u op kunt bouwen

Recticel Insulation is veel meer dan alleen isolatie. Door onze jarenlange ervaring en vakkennis bieden wij iedereen hét antwoord op elke isolatievraag. Als partner bouwen we samen met u aan een comfortabele en zorgeloze toekomst. Om dit waar te maken zetten we bovendien in op een gemotiveerd team van ontwikkelaars. Onze uitgebreide R&D-afdeling streeft ernaar om telkens opnieuw uw comfort te optimaliseren.

Recticel zet ook hard in op nieuwe en verbeterde isolatieoplossingen. Daarbij laten we niets aan het toeval over. We testen continu onze producten en stellen hierbij vele strenge eisen. De innovaties en testen werken we uit in ons International Development Center (IDC), dat deel uitmaakt van het Sustainable Innovation Department van Recticel. Daar zoeken we met een uitgebreid team de technologie die de beste isolatieplaat oplevert voor elke toepassing.

Recticel Insulation en Nick Ervinck: klaar voor morgen, een blik op de toekomst

Nick Ervinck en Recticel Insulation hebben elkaar gevonden, en delen samen één passie: het zoeken naar toekomstgerichte oplossingen, ook voor morgen. Net zoals Ervinck met zijn kunst, streeft ook Recticel Insulation naar een comfortabele en duurzame toekomst met performante isolatiematerialen die onze leefruimte maximaal houden.

De Belgische kunstenaar Nick Ervinck (°1981, Roeselare) versmelt natuur en techniek in zijn sculpturen tot een volmaakte, toekomstgerichte wereld. Ervinck is een kind van de digitale revolutie en voelt zich naast de fysieke wereld ook helemaal thuis in de digitale wereld. Met behulp van computers en 3D-printing creëert hij zijn sculpturen. Deze innovatieve aanpak combineert hij met traditioneel handwerk. Ervincks sculpturen van vijftig centimeter tot vijftien meter en meer worden gemaakt uit isolatieplaten in polyurethaan. Hij verlijmt de platen en schuurt ze tot de gewenste vormen.

Tijdens Batibouw ziet u op de stand van Recticel Insulation het kunstwerk AELBWARTS. Dit werk vat de kruisbestuiving tussen doorgedreven innovatie en traditie perfect samen. Ervinck zet het traditionele vakmanschap verder door de 3D-geprinte onderdelen manueel te beschilderen. De aardbei van de 21ste eeuw werpt hiermee een blik op de toekomst: behoud van natuur door technologische vooruitgang.

Batibouw 2016: Recticel Insulation meets Nick Ervinck
Batibouw 2016: Recticel Insulation meets Nick Ervinck

Het team van Recticel Insulation staat altijd voor u klaar!<.h2>Tijdens Batibouw vindt u Recticel Insulation in Hal 5, stand 311. Als partner geven we u graag het antwoord op al uw isolatievragen. We helpen u verder bij technische items en geven u graag advies over materialen, plaatsing, prijzen en premies. Kortom, we bieden u een oplossing op maat. Als u vragen heeft over de isolatie van uw woning, kunt u ook terecht op www.isolatievraag.be Op die website is er bovendien tijdens Batibouw elke dag een live chat.

Ook interessant