Nieuwbouw

Batibouw 2016: Ga voor een gevel met een uniek DNA

Batibouw 2016: Ga voor een gevel met een uniek DNA
Metropolis
Op Batibouw 2016 zet Wienerberger eens te meer de toon met een aantal nieuwe gevelsteenreeksen die uw woning een uniek DNA geven. Het geheim? Een niet te evenaren mix van formaten, kleuren en texturen. Mogen wij u voorstellen: de reeksen Metropolis, Imperium, Linaqua, en het uitgebreide aanbod in de sublieme Wasserstrich Special serie.

Metropolis: zet de lijn uit voor de toekomst

Met de Metropolis gevelsteenreeks kiest u voor een sterk gelijnde gevel. Dat effect dankt de gevelsteen aan de combinatie van een relatief grote lengte (24 cm) met een geringe hoogte (4 cm). De beperkte breedte van amper 6,5 cm geeft de Metropolis een centrale plek binnen het Eco-brick gamma van Wienerberger, dat met zijn slanke lijn meer ruimte biedt voor isolatie of meer woonruimte. Het rijke palet van acht tinten vol subtiele kleurverschuivingen is het resultaat van een cementering op de steen. Het oppervlak, gaande van glad tot licht ruw, krijgt er een dimensie bij door de afgeronde hoeken.

Imperium: de krachtige taal van kalei

Imperium: de krachtige taal van kaleiDe gevelsteenserie Imperium bestaat uit volle, grijsbruine basisstenen die worden afgewerkt met een kaleilaag. Daardoor krijgen de stenen een krachtige uitstraling. Tel daarbij het dunne, Romeinse formaat (238x90x40 mm) en u begrijpt meteen waarom de Imperium serie de hedendaagse interpretatie van het klassieke schoonheidsideaal vormt. De serie is verkrijgbaar in acht tinten die reiken van wit tot grijs, met telkens een lichte schemer van de oorspronkelijke basiskleur aan de hoeken. Gereserveerd voor fijnproevers.

Wasserstrich Special: extra vertegenwoordigers op de kleicatwalk

De serie Wasserstrich Special met haar extra lange en dunne formaat en haar licht geschaafde structuur, het resultaat van de behandeling met water tijdens het vormen van de stenen, kent heel wat liefhebbers. Die zullen zich nu met nog meer enthousiasme op de reeks concentreren. De Wasserstrich Special is voortaan immers verkrijgbaar in vier extra kleuren: wit, opaalwit, grijswit en kwartsgrijs. De tinten met hun intrigerende diepte en rijke nuances worden bekomen met behulp van engobes, aangebracht op een witte of grijze basissteen.

Wasserstrich Special: extra vertegenwoordigers op de kleicatwalk
Wasserstrich Special

Linaqua: keramische kleurenpracht uit een 100 jaar oude ringoven

Met zijn onvergelijkbare aspect en verbluffende kleurenaanbod is de Linaqua gevelsteen een absolute aanrader voor bouwheren die zweren bij een nieuwbouw met een sterke architectuur en uitstraling, of die een karaktervol gebouw willen renoveren of restaureren. De Linaqua handvormstenen danken hun karakteristieke uiterlijk aan een speciaal ontwikkeld productieproces waarin een cruciale rol is weggelegd voor het gebruik van water. Die behandeling maakt dat de pure kleur van de klei ongehinderd tot de oppervlakte doordringt. Dat levert tijdens het bakken een ijzersterk palet aan intense tinten op. De Linaqua reeks wordt ambachtelijk vervaardigd en gebakken in een ringoven uit 1911.

Linaqua: keramische kleurenpracht uit een 100 jaar oude ringoven
Linaqua

U vindt Wienerberger tijdens Batibouw 2016 in Paleis 5, stand 309