Buitenschrijnwerk

Batibouw 2016: Dag- en kunstlicht verenigd in het grootste dakraam

Batibouw 2016: Dag- en kunstlicht verenigd in het grootste dakraam
Licht, licht en nog eens licht… Het nieuwe platdakraam ‘Illumy by Luxlight’ onthult op Batibouw zijn unieke troeven: het meeste daglicht, de meest natuurlijke lichtkleur én het gewenste kunstlicht voor elke sfeer. Voor deze bron van welzijn en wooncomfort werd een ultrastrak design ontwikkeld, passend bij de hedendaagse architectuur. Ontdek de ‘ultieme daglichtlamp’ van Luxlight op Batibouw, hal 4, stand 112.

Geen (ver)bouwer of architect die nog het belang van (dag)licht in de woning onderschat. Met het Illumy platdakraam – in primeur op Batibouw gepresenteerd - krijgt dat gegeven een compleet nieuwe invulling. Illumy onderscheidt zich immers op meer dan één vlak van de traditionele lichtoplossingen voor het platte dak, zowel naar comfort als architecturaal design.

Meeste daglicht, maximale zonnewarmte

Zo is Illumy - met een oppervlak van 1,6 tot ruim 10 m2 - het grootste volwaardige platdakraam voor woningen, en dus ook de grootste bron van daglicht in zijn soort. Luxlight maakt daarbij als enige in Europa gebruik van Crystall HR++ triple glazing, dat meer daglicht toelaat dan standaard glas. Het binnenvallende licht is bijna 100% natuurlijk en kleurecht. Naast uitbundig daglicht laat dit kristalheldere glas de zonnewarmte maximaal binnen (g-waarde=0,54). En dat is met name in de winter een troef, bovenop het superieure isolerend vermogen (Ug-waarde van 0,6 W/m2K /Uw-waarde vanaf 0,59 W/m2K, geschikt voor passiefbouw).

Licht: ja, hinder: nee

Met de geïntegreerde ledverlichting haal je op donkere dagen probleemloos de lichtkleur van een zonnige dag in huis (cool white), of schakel je ’s avonds naar een sfeervol ‘warm white’. De verlichting wordt aangelicht op een Verosol plisségordijn dat zorgt voor een comfortabel huiselijk gevoel, alsook een extra isolerende luchtlaag tussen het doek en het raam. Een al te gulle of hinderlijke zomerzon wordt geweerd door een windbestendige buitenzonwering. De bediening van de elektronische componenten van het platdakraam (plisségordijn, verlichting en buitenzonwering) kan via Somfy domotica gestuurd worden.

Luxlight op Batibouw 2016

Elegante nieuwkomer

Illumy is een volledig hertekende versie van zijn voorgangers Luxlight Basic en Pro, een nieuw design in de wereld van platdakramen. De aluminium tussenprofielen zijn verdwenen en vervangen door een gepatenteerd verbindingssysteem op basis van structural glazing, dat de glasvlakken naadloos verbindt en zorgt voor nog meer daglicht. De hellingshoek van het lessenaars- of zadeldak bedraagt slechts 5°, wat eveneens bijdraagt tot een strak ogend geheel, mooi zittend in het dakvlak. Voor de omkadering van het glas binnenin kan je kiezen tussen ‘huiselijk’ wit of industrieel-zwart.

Zaakvoerder Pieter Bax verwacht veel van deze innovatie in de wereld van dakramen en daglicht: “Iedereen is het erover eens dat daglicht, naast isolatie, binnenklimaat en groene energie essentieel is voor ons welzijn en dus ook het wonen van morgen. Met Luxlight focussen we op oplossingen die maximaal daglicht binnenlaten, maar tegelijk veel meer doen dan dat. We proberen het verschil te maken met slimme innovaties, zowel op het vlak van technische verbeteringen als architecturaal design. En de grote troef voor de plaatsing is dat alles modulair gebeurt en dus geen inzet van kraan of zwaar bouwmateriaal vereist. Hierdoor is het illumy platdakraam geschikt voor zowel nieuwbouw, renovatie, uitbreidingen als binnenstedelijke vernieuwingsprojecten.”

Ook interessant