Isolatie

Batibouw 2014: gezond en innovatief isolatiemateriaal

Batibouw 2014: gezond en innovatief isolatiemateriaal
Home-Iso
Van de warmte in een woning gaat meer dan 30% verloren via het dak, 20% via de muren en ongeveer 10% via de grond. Het is dus uiterst belangrijk om deze drie delen goed te isoleren en daarvoor het meest geschikte isolatiemateriaal te kiezen. Om dit te doen, moet er rekening gehouden worden met de prestaties van het isolatiemateriaal, de prijs, de impact op de gezondheid en het milieu, de levensduur en het plaatsingscomfort. Tijdens Batibouw 2014 wordt Home-Iso voorgesteld, een nieuw isolatiemateriaal dat aan al deze criteria voldoet en de ideale oplossing biedt voor elk isolatieproject binnenshuis (daken, plafonds, wanden, draagconstructies, vloeren, … ).

Home-Iso combineert de voordelen van klassieke minerale isolatiematerialen met die van ecologische isolatiematerialen, maar brengt geen van hun nadelen met zich mee. Daarom leent dit materiaal zich perfect voor renovaties of nieuwbouw. Home-Iso is een gezond, doeltreffend, duurzaam en stabiel product. Het garandeert een hoogwaardige thermische isolatie en een uitstekende akoestische isolatie. Dit isolatiemateriaal van polyesterwatten veroorzaakt geen gezondheidsrisico’s, zorgt ervoor dat u kunt besparen op energie voor uw verwarming en vermindert de ecologische voetafdruk.

Home-Iso

Polyestervezel wordt algemeen gebruikt in kledij, beddengoed en de gezondheidszorg en is de meest geproduceerde synthetische vezel ter wereld. De vezel wordt geëxtrudeerd uit polyethyleentereftalaat (PET) en staat bekend om haar gezonde en hygiënische eigenschappen.

Het Belgisch bedrijf Libeltex (een onderdeel van de Duitse groep TWE) zet deze eigenschappen nu in voor isolatiedoeleinden en presenteert Home-Iso, een puur, milieuvriendelijk en zeer goed presterend product.

Home-Iso

In tegenstelling tot klassieke isolatiematerialen bevat Home-Iso geen additieven of chemische bindmiddelen: de polyestervezels worden namelijk thermisch gelast op 170 °C. Het isolatiemateriaal geeft geen enkele geur, vluchtige stoffen of inadembare deeltjes vrij, zodat er geen gezondheidsrisico’s zijn, zowel tijdens de plaatsing als tijdens de verdere levensduur. Home-Iso is dus absoluut niet giftig en beschermt de bewoner van het huis optimaal.

Bezoek Home-Iso op Batibouw op stand 414 in Paleis 4!
20 februari – 2 maart 2014

Ook interessant