Algemeen

Batibouw 2014: Succesvolle editie van Build-IT

Batibouw 2014: Succesvolle editie van Build-IT
Build-IT, het enige platform voor ICT-diensten die zich op de bouwsector richten, kende opnieuw een zeer succesvolle editie. Deze beurs-in-een-beurs, die plaatsvond tijdens de professionele dagen van BATIBOUW, op donderdag 20 en vrijdag 21 februari, liet bouwprofessionelen toe om de meest vernieuwende hard- en software te ontdekken.

In de bouwsector neemt het strategische belang van computertechnologie immers razendsnel toe. De sector is volop in beweging: bouwen moet steeds slimmer, duurzamer en efficiënter. Ook de regelgevingen en de marktomstandigheden zijn aan voortdurende wijzigingen onderhevig. Nieuwe technologieën, die op Build-IT te ontdekken waren, helpen hierop inspelen.

Onder meer nieuwe professionele CAD- en BIM-programma’s voor ontwerpers en tekenaars worden voorgesteld. De steeds krachtigere 3D-gereedschappen, grotere flexibiliteit en verdiepte visualisatietools sprongen daarbij het meest in het oog.

Daarnaast vielen ook multifunctionele printers met afdruk-, scan- en kopieerfunctionaliteit in A0-formaat op. Deze laten toe dat projecten eenvoudigweg vanuit de cloud geopend en geprint kunnen worden. Vrijwel op elke locatie dus.

Er bestaat dus geen twijfel meer over het feit dat mobiel werken bij vele bouwbedrijven hoog op de agenda staat. Nieuwe technieken zorgen ervoor dat informatie sneller en eenvoudiger kan worden gedeeld, hetgeen heel wat tijdswinst oplevert. Maar ook op het domein van de boekhouding, datamanagement en de administratie heeft men door het gebruik van moderne technologieën al snel een stapje voor.

Ook interessant


Build for Life