Keukens

Batibouw 2014: Koken zonder grenzen

Op Batibouw 2014 pakt NEFF uit met de 80 cm brede, zonevrije inductiekookplaat FreeInductie. Bij deze inductiekookplaat hoef je geen rekening te houden met afgebakende kookzones. In de plaats daarvan krijg je één royaal inductiekookvlak ter beschikking en heb je vrij spel om te schuiven met potten en pannen.

Onbegrensd

Gedaan met afgebakende of uitbreidbare kookzones. Met de nieuwste 80 cm brede inductiekookplaat van NEFF heb je één groot, 80 cm breed kookvlak ter beschikking. Doordat er geen zones zijn, kan je ongehinderd gebruik maken van ovale vispannen, grote braadpannen of andere buitenmaatse of speciale vormen van potten en pannen om te kokkerellen.

Verspreid

In tegenstelling tot de klassieke en flexibele inductiekookplaten waar enkel onder de inductiekookzones grote inductiespoelen zitten, zitten er bij FreeInductie niet minder dan 48 rechtstreeks aaneengeschakelde en zijdelings geschrankte micro-inductoren gelijkmatig verspreid onder het volledige zwartglazen plaatoppervlak.

Logisch

Alles in functie van het kookplezier en dus geen ingewikkelde bediening voor de FreeInductie. Wel een groot touchdisplay met TFT-sturing. De bediening via dit display is zo logisch dat het zichzelf uitwijst en je er niet moet bij nadenken. De vorm, de grootte en de positie van de potten en pannen worden helder en duidelijk weergegeven. Verschuif je een pot dan is dat onmiddellijk af te lezen op het display.
De verschillende functies en vermogenstanden regel je met een vingeraanraking, zoals bij een smartphone. Verlagen of verhogen van het vermogen doe je door te scrollen. Door de centrale plaats van het TFT-display is FreeInductie zowel door links- als door rechtshandigen gemakkelijk te bedienen.

PowerBoost

Dat heel wat professionele chefs en hobbykoks zweren bij inductiekoken heeft alles te maken met de snelheid en de precisie van deze kookmethode. Moet het sneller dan snel gaan dan kan je de PowerBoost-functie inschakelen. Die geeft het maximale vermogen van 4.400 W nog een bijkomende boost.
Door de snelle en precieze reactie op elke kleine of grote temperatuursverandering heb je volledige controle over het bereidingsproces. Dat is handig om chocolade te smelten zonder bain-marie maar ook om een stoofpotje te laten sudderen of vlees dicht te schroeien zoals het hoort.

NEFF zonevrije inductiekookplaat FreeInductie

Teken van herkenning

FreeInductie is uitgerust met automatische potherkenning. Daardoor wordt enkel de plaats waar zich een pot of pan bevindt, geactiveerd. Dat maakt het mogelijk om over het volledige kookplaatoppervlak te schuiven met potten en pannen zonder dat er ook maar iets van warmte verloren gaat.

Snel schoongemaakt

De schoonmaak van FreeInductie is vlug geklaard dankzij het gladde vitrokeramische oppervlak en het TFT-touchdisplay dat zich onder het glazen plaatoppervlak bevindt. Op het gladde vitrokeramische plaatoppervlak kan bovendien niets inbranden. Een vergrendelfunctie voorkomt ongewild inschakelen van de kookplaat tijdens het schoonmaken.

Kom dat proeven

Tijdens Batibouw 2014 vinden er op de stand van NEFF dagelijks kooksessies plaats met FreeInductie. Hobbykoks kunnen er de kneepjes van inductiekoken leren van professionele chefs en patissiers als Ellen Lammens, Stijn Vandermeersch, Vincent Tibau, Kwinten De Paepe, Christer Elfving, Dave Debelder, Axel Colona-Cesari, Olivier Monbailliu.

De 80 cm brede FreeInductie is beschikbaar in een opbouwuitvoering met fijn inox kader. De aanbevolen verkoopprijs van FreeInductie bedraagt 3.999 euro, btw en recupel inbegrepen. Voor meer informatie kan je surfen naar www.neff.be, bellen naar 070 22 21 43 of een bezoek brengen aan de showroom van NEFF in de Laarbeeklaan 74, 1090 Brussel, van maandag t.e.m. vrijdag van 10u tot 18u en op zaterdag van 10u tot 16u.

Ook interessant