Domotica

Basalte stelt nieuwe bewegingsmelder Auro voor

Auro is alles wat een bewegingsmelder moet zijn: intelligent, snel en bijna onzichtbaar. Met zijn volledig vlakke lens en uiterst geringe opbouwhoogte (1mm) voldoet hij aan de vraag om een detector zo subtiel en discreet mogelijk in het interieur te integreren. Auro is, met zijn diameter van slechts 52 mm, één van de kleinste bewegingsmelders op de markt. Auro werd ontwikkeld voor gebruik met KNX domotica systemen.

Auro beschikt over een ingebouwde lichtsensor. Naargelang de situatie, kan Auro verschillende sferen aansturen, het licht voor een verschillende tijdsduur aansturen, of het lichtpunt op verschillende waarden dimmen. Zo kan Auro dus geprogrammeerd worden om bij voorbeeld ´s nachts de verlichting gedimd te laten werken. Door zijn geintegreerde LED is Auro ook ´s nachts te gebruiken als orientatieverlichting. Los van de verlichting kan de bewegingsmelder ook de ventilatie van de ruimte aansturen. Auro bevat een ingebouwde temperatuursensor, zodat er geen aparte sensor dient geplaatst te worden om de temperatuur in een ruimte te meten. De bewegingsmelder kan ook als hitte alarm gebruikt worden wanneer de gemeten temperatuur een bepaalde drempel overschreidt.

Zowel voor de architect als voor de consument is Auro goed nieuws. Het erg vlakke design zorgt ervoor dat hij niet opvalt en heel mooi past in elk interieur. Auro past perfect in basalte´s filosofie van eenvoud, kwaliteit en subtiele klasse.