Bart Versluys en Marc Coucke kopen het iconische Hotel La Réserve in Knokke

  BE   10 augustus 2021 Bron: Scorpiaux / Alychlo
Bart Versluys en Marc Coucke kopen het iconische Hotel La Réserve in Knokke
Foto © EL Architects
Bart Versluys en Marc Coucke kopen via hun respectievelijke investeringsholdings Scorpiaux en Alychlo, in een 50/50 verhouding, het iconische Hotel “La Réserve” gelegen in Knokke. De financiële details van deze verkoop worden niet meegedeeld.

Hotel “La Réserve” moet opnieuw het ultieme visitekaartje worden van Knokke

“La Réserve” is zonder enige twijfel één van de meest bekende en toonaangevende vier sterren luxehotels in België. Het historische hotel gaat terug tot 1948 en ontving in zijn bestaan ontelbaar veel wereldsterren en beroemdheden. In 2007 werd het oorspronkelijke hotel gesloopt en vervangen door een nieuwbouw dat in 2011 de deuren opende. Nu exact 10 jaar later nemen Bart Versluys en Marc Coucke binnen een 50/50 verhouding de fakkel over van Eddy Walravens. De komende 3 jaar zal het duo Versluys-Coucke het iconische hotel nieuw leven inblazen met een investering van meer dan 7 miljoen euro waarbij de focus zal liggen op een totale nieuwe lobby, een upgrade van de wellness & spa, de restaurants alsook een upgrade van de 110 kamers. Een duidelijke ambitie om van “La Réserve” opnieuw het ultieme visitekaartje van Knokke en de Belgische kust in het algemeen te maken. Eddy Walravens zal samen met zijn team nog jaren het hotel operationeel blijven runnen.

Marc Coucke (Alychlo nv)
“Ik ben bijzonder enthousiast met de overname van het historische hotel “La Réserve”. Vanuit onze kennis en ervaring in de Leisure sector, zien we vanuit Alychlo veel synergiën en efficiëntie-mogelijkheden om dit hotel nog een stap hoger te tillen qua uitstraling, accommodatie en culinair niveau. Verder bouwend op de geslaagde realisaties van Eddy Walravens, willen we nog meer top-beleving bezorgen aan families of bedrijven. Combineer dit met de passie en het perfectionisme van Bart Versluys, en “La Réserve” heeft alle troeven in huis om het grootste luxehotel te worden dat past bij het prestige en cliënteel van Knokke-Heist”.

Bart Versluys (Scorpiaux nv)
“Hotel “La Réserve” staat al jaar en dag synoniem voor een sterke identiteit als prestigieus kustresort. Nu ook de omgevingswerken (aanpalende bouwwerken) na 10 jaar volledig zijn afgerond lijkt de timing perfect om het hotel naar een hoger niveau te tillen. Met een investering van meer dan 7 miljoen euro gaan we het spraakmakende hotel ook internationaal op de kaart zetten. Als vastgoedontwikkelaar via Versluys Groep staan wij garant voor een hoogstaand kwaliteitslabel. Dit high-end kwaliteitslabel willen we de komende jaren ook injecteren in hotel “La Réserve” waardoor de accommodatie niet enkel een high-end facelift zal krijgen maar ook inhoudelijk nog meer luxe en comfort zal uitstralen.”

Eddy Walravens (Hotel La Réserve)
“Wij zijn al een tijd aan het nadenken hoe “La Réserve” nog meer op de kaart te zetten.
Met Bart Versluys was ik al ruim aan het brainstormen over een eventuele verkoop van het Hotel. Uiteraard zorgde ook hier de Covid-19 pandemie voor een vertraging in het ganse proces. Toen Marc Coucke ook mee aan de kopertafel kwam aanschuiven viel alles plots snel als een puzzel in elkaar. Hun motivatie, gedrevenheid en visie werkten heel aanstekelijk en waren voor mij doorslaggevende elementen. Bovendien zijn hun specifieke vaardigheden en zakelijke inzichten een enorme meerwaarde. Ik ben er dan ook 100% van overtuigd dat zij als nieuwe eigenaars een succesvolle milestone zullen vormen in de rijke geschiedenis van het Hotel “La Réserve.”


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo