Bamboe buitenparket: het nieuwe 'hardhout'

16 augustus 2013 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Bamboe buitenparket: het nieuwe `hardhout`
Duurzaamheid staat gelukkig bij steeds meer fabrikanten in Nederland en België hoog op de agenda. Comfortabel wonen en leven mag tenslotte niet ten koste gaan van de natuur. Ook Tablazz denkt daar zo over en produceert het meest duurzame buitenparket dat denkbaar is: Boodeq bamboe buitenparket. Een natuurlijk duurzaam en verantwoord ‘hardhouten’ terras. Bamboe is een zuiver ecologische grondstof, overvloedig beschikbaar en heeft een meer dan positieve milieubalans. Botanisch gezien is Bamboe een grassoort en de snelst groeiende plant ter wereld. Er bestaan meer dan 1000 verschillende soorten van deze grassoort. Afhankelijk van de soort, condities en locatie varieert de hoogte van een halve meter tot 30 meter hoogte met 30 cm doorsnede. Het kan tot een meter per dag(!) groeien tot het in een tijdspan van gemiddeld 3 maanden de uiteindelijke hoogte bereikt. Hierna begint het in de stam het proces van ‘verhouten’. Na 4 tot 6 jaar zijn deze stammen geschikt als grondstof voor Boodeq.

Harder dan eiken
Na een aantal verduurzamende behandelingen, heeft bamboe de natuurlijke structuur die we kennen van hardhout. Bovendien resulteren de behandelingen in het hardste materiaal in de markt, zelfs twee keer zo hard als eiken. Voor een optimaal natuurlijke uitstraling zijn de terrasdelen gecarboniseerd waardoor ze een lichtbruin patina hebben. Dit prachtige effect wordt versterkt door de standaard af-fabriek 4-zijdige oliebehandeling.

Duurzaam buitenparket
Bamboe buitenparket heeft de sfeer, het comfort en de uitstraling van een hardhouten terras zonder dat er een boom voor gekapt hoeft te worden. De terrasdelen worden geleverd in een moderne standaard breedte van 145mm, zijn 20mm dik en 220cm lang. De delen worden eenvoudig geïnstalleerd dankzij het uitgekiende, onzichtbare en gepatenteerde ‘Classic’ bevestigingssysteem.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo