Nieuwbouw

Balancing Barn (MVRDV) opgeleverd

De Balancing Barn van MVRDV is opgeleverd. De vakantiewoning in het Engelse graafschap Suffolk vormt onderdeel van een project van Living Architecture. Deze organisatie heeft als doel het platteland te herwaarderen en moderne architectuur toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Living Architecture is opgericht door filosoof en schrijver Alain de Botton. Aan het vakantiehuizenproject in Engeland doen naast MVRDV ook Peter Zumthor, JVA, NORD, Hopkins Architects mee. Voor het Nederlandse bureau is de Balancing Barn het eerste project dat in Groot-Brittannie gerealiseerd wordt.

Balancing Barn is gelegen nabij een klein meer op het Engelse platteland in het graafschap Suffolk. De vakantiewoning reageert door middel van haar architectuur en techniek op de vorm van de bouwplaats en de natuurlijke omgeving, zegt MVRDV. De traditionele schuurvorm refereert aan de lokale architectuur en plaatselijke bouwtraditie.

'Vrij zeldzame mix'

De woning voldoet volgens MVRDV aan de twee genoemde doelstellingen van Living Architecture. “Het is een tegelijk rustgevende en spannende vakantiewoning. De tijdelijke bewoners ervaren moderne architectuur in een typisch Engels landschap, een vrij zeldzame mix op het doorgaans historiserend bouwende Engelse platteland”, zegt het bureau.

Lees verder op Architectenweb.nl