Zwembaden en (zwem)vijvers

Badboot wint Thuis In De Stad-prijs 2012

Badboot wint Thuis In De Stad-prijs 2012
Afgelopen week won de Badboot, het drijvende evenementenplatform in Antwerpen, de Thuis In De Stad-prijs 2012. Het team achter de Badboot mocht deze prijs in ontvangst nemen omdat het schip volgens de jury de meest innovatieve stedelijke realisatie van het voorbije jaar was.
De Badboot is een van de grootste drijvende openluchtzwembaden van Europa en bevindt zich op het Eilandje in Antwerpen. In de winter wordt het zwembad omgetoverd tot schaatspiste, waardoor er het hele jaar lang evenementen mogelijk zijn op de Badboot.

Het drijvend platform opende zijn deuren op 14 augustus 2012 en was meteen een groot succes. Het hele project zorgde voor een ware heropleving van het Eilandje en die inspanning wordt nu beloond.

De Thuis In De Stad-prijs 2012
De Badboot werd verkozen als een van de twee winnaars op de “Trefdag Innovatie in de Stad”, die plaatsvond in de Gentse Bijloke. Het Antwerpse schip eindigde in ex aequo met de andere winnaar, CityDepot uit Hasselt.

In totaal dienden 24 Vlaamse steden een project in. Zeven daarvan kwamen op een shortlist voor de overwinning terecht. In aanwezigheid van Vlaams minister Freya Van den Bossche werden afgelopen woensdag uiteindelijk de twee winnaars bekendgemaakt.

Volgens de jury van de Thuis in de Stad-prijs vervult vervult een voorbeeldfunctie. “Dit dankzij hun creatieve aanpak en volgehouden inzet om de switch te maken van een concrete problematiek naar een visie op stedelijk samenleven”, zo schrijft ze in haar rapport. “Daarbij streeft Badboot ernaar deze visie om te zetten in concrete initiatieven". Minister Van den Bossche beaamt dit betoog: “Dit is zo’n project waarvan ik me kan voorstellen dat andere steden denken: Waarom hebben wij daar niet aan gedacht?”.

Met deze prijs wil de Vlaamse overheid binnenlandse ondernemingen stimuleren om innovatieve realisaties te blijven verwezenlijken. Badboot ontvangt een bedrag van maar liefst € 75 000. "Deze ongelooflijke eer motiveert ons om nog meer leuke initiatieven te bedenken voor op de Badboot", zegt een trotse Philip De Prest, zaakvoerder van de Badboot.