Duurzaam Bouwen

Back to the future: Dubolimburg ontwikkelt!

Hoe bereiden we ons voor op een onzekere toekomst? Kunnen we ons beschermen tegen het veranderende klimaat? Worden onze gebouwen de energiecentrales van de toekomst? En vormt ecologie de basis voor een robuuste economie in 2050? Dubolimburg ontwikkelt - samen met experts, beleidsmakers (waaronder schepenen van Hasselt, Genk en Hoeselt) en mensen uit de sector - een gemeenschappelijke toekomstvisie ontwikkelen. De output van deze sessies leidt tot toekomstscenario’s voor sector en wereld. De analyse wordt in het najaar gepubliceerd in het Dûboek van Dubolimburg.

Gefundeerd antwoord
De eerste sessie vindt plaats op donderdag 8 maart in C-Mine in Genk. De denktank bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van Infrax, UHasselt, Xios, schepenen van Genk, Hasselt en Hoeselt, provincie Limburg, kunstenaars en communicatie-experten. Deze sessie zal alle mogelijke trends en tegentrends in kaart brengen. Later volgt nog een tweede sessie die trends zal kanaliseren, variabelen registreren en transformeren in assenstelsels die uiteindelijk uitmonden in toekomstscenario's voor sector en wereld. Aan de hand van die scenario's wil Dubolimburg een gefundeerd antwoord kunnen formuleren wat betreft (duurzaam) bouwen, wonen en werken in een snel evoluerende maatschappij.

De analyse wordt in het najaar van 2012 gepubliceerd in het Duboek van Dubolimburg en zal vrij beschikbaar worden gesteld via deze website.