Architectuur

BVA neemt scenografie van het MAS onder de loep

Op 24 november om 19.45 richt Bond Vlaamse Architcten (BVA) op de IPB-beurs een Architectencafé in dat in het teken staat van de scenografie van het MAS. Gastspreker is Sven Grooten van B-architecten.
BVA is al meerdere jaren een vaste partner van de IPB-beurs en organiseert ook dit jaar weer een ledenactiviteit gekoppeld aan een bezoek an de beurs. Gastspreker van het Architectencafé van 24 november is Sven Grooten. Hij werd met zijn ontwerpteam B-architecten aangesteld als de "meester-scenograaf" van het MAS. In die functie vertaalt hij de thematische benadering van het MAS in de museumzalen tot een publieksvriendelijke en multimediale beleving voor de diverse publieksgroepen die het Museum zullen bezoeken.

In zijn voordracht licht hij toe hoe het ontwerpteam dit aanpakt en geeft hij meer uitleg over het basisschema van de MAS-scenografie.
B-architecten werd laureaat bij de wedstrijd voor de binneninrichting voor het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen. Eerder werkte B‑architecten als meesterscenograaf het masterplan voor deze inrichting uit. Uitgangspunt hierbij is om na te denken hoe het MAS het museum van, voor en door Antwerpen wordt. Hoe het MAS naast zijn architecturale verschijningsvorm ook een boeiend inhoudelijk en museaal verhaal kan brengen. Een verhaal dat iedere Antwerpenaar, maar ook Gentenaar, Nederlander, Amerikaan en Japanner kan prikkelen.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be