Algemeen

BRICS Vlaanderen: kmo-bouwbedrijven stuwen naar duurzame groei

BRICS is een peterschapsproject van de Confederatie Bouw. Vanaf april van dit jaar start een nieuwe jaargang van dit leertraject met focus op bedrijfsvoering. Tijdens een BRICS-traject leren de deelnemende bedrijven voortdurend van elkaar en van de begeleidende ‘peterbedrijven’ om hun bedrijfsvoering te versterken. Elke BRICS-groep bestaat uit een select gezelschap van twintig aannemers. Leden van de Confederatie Bouw kunnen tegen een gunstig tarief in dit traject hun bedrijfsvoering aanscherpen. De trajecten verlopen onder begeleiding van peterbedrijven. Dat zijn grote bouwondernemingen die, samen met externe specialisten, hun knowhow en expertise delen op het vlak van management en efficiëntie. BRICS is een peterschapsproject voor KMO’s dat ondersteund wordt door de Vlaamse overheid.

In een BRICS-project hebben de deelnemers veel meer hun leerproces in eigen handen dan bij een klassieke opleiding. De groepen verdiepen zich gezamenlijk in zelfgekozen thema’s zoals strategisch en financieel management, marketing, personeelsbeleid, reglementering, verzekeringen, logistiek enz. Bovendien wisselen zij voortdurend ervaringen uit, op zoek naar oplossingen op maat van hun KMO. Het peterschapsproject BRICS wordt gecoördineerd door de Vlaamse Confederatie Bouw en georganiseerd in samenwerking met de lokale bouwconfederaties. Wacht niet langer en schrijf in voor een van de nieuwe projectgroepen van BRICS.

Meer informatie over het BRICS-leertraject is nu te vinden op de gloednieuwe website www.brics-vlaanderen.be. U vindt er de verschillende formules, getuigenissen van deelnemers, locaties, contactgegevens enz.
Build for Life