Vastgoed

BKVV ontwerpt duurzame loftwoning

Net zo veel vrije ruimte als in een loft, maar de helft goedkoper dan een villa. En nog duurzaam ook. Dat is het idee achter het concept Lofthome, dat afgelopen weekend tijdens de Nationale Bouwbeurs in Utrecht werd gepresenteerd.

Het door Blok Kats Van Veen architecten ontworpen gebouw bestaat uit een simpele stalen constructie, die doet denken aan de opbouw van boerenschuren. Een standaard Lofthome meet acht bij zestien meter en heeft een vrij indeelbare woonoppervlakte van 192 vierkante meter.

Voor de wand- en gevelbekleding wordt gebruik gemaakt van 132 mm dikke C300 bouwelementen, die een zeer hoge isolatiewaarde (rc=6,35) hebben. In combinatie met het gebruik van drievoudig glas en een ‘doordacht’ ventilatiesysteem scheelt dit nogal in de energiekosten.

“Lofthome past voor de verwarming een warmtepomp toe waarbij 80 procent van de warmte uit de omgeving wordt onttrokken. Warmwater wordt voor 75 procent verkregen uit zonne energie of omgeving. Dit resulteert in een woning met een EPC van 0,1 met- en een EPC van 0,5 zonder zonnecellen”, zeggen de bedenkers van het concept.

Lees verder op Architectenweb.nl