Interieur

BIS-beurs 2003 biedt blik in toekomst van het wonen

Ben je op zoek naar een nieuwe woning of geschikte bouwgrond? Wil je graag een trendy keuken, een warme parketvloer of Provençaalse tegels? Wil je advies over premies of leningen? Je vindt het op BIS & IMMOSFEER. Naast het gebruikelijke beursaanbod heeft BIS ook oog voor innovatie, informatie en evoluties in de sector. Iedere Vlaming met plannen om te kopen, huren, bouwen of verbouwen kan weer van 4 tot en met 12 oktober in Flanders Expo terecht voor de 15de editie van deze beurs.

Naast de gebruikelijke aspecten werden dit jaar enkele nieuwe elementen aan de beurs toegevoegd. Zo wordt de inganginfrastructuur volledig hertekend tot een informatief rustpunt.

Het innovatieplatform biedt een tentoonstelling van nieuwigheden. BIS werkt hiervoor samen met 12 fabrikanten die hun allernieuwste bouwproducten op een tastbare en concrete manier zullen voorstellen. De tentoonstelling belicht de unieke eigenschappen van elk van de 12 producten en een korte beschrijving somt de gebruiksmogelijkheden op. De producten uit het innovatieplatform worden ook voorgesteld in de rubriek.

Product in de kijker.

De bouwlounge - in de vorm van een zithoek - wordt hét informatieplatform van de beurs waar de bouwheer terecht kan met zeer specifieke vragen rond thema’s als
bouwaanvragen en -vergunningen, aannemers en (ver-)bouwen, BTW en (ver-)kopen
en (ver-)huren. Afhankelijk van de drukte kan de bezoeker hier een afspraak
maken met specialisten die concrete en heldere antwoorden geven op alle vragen.

Het derde project is het domotica-café

Bij domotica denken veel mensen aan een heleboel knopjes en ingewikkelde apparatuur. BIS pakt het anders aan en visualiseert de mogelijkheden van domotica in de privé-woning aan de hand van een korte film. Terwijl de bezoeker kijkt, kan hij even verpozen bij een drankje en uiteraard is er ook een specialist aanwezig die bijkomende vragen rond domotica beantwoordt.

Exclusiviteit in hal 6

BIS breidt uit met een gezamenlijk project waarbij de DAT-groep en hun partners
zich rond een centraal cateringpunt voorstellen. De DAT-groep is een groep van
bedrijven die exclusieve producten voor de woning aanbieden. De bezoeker mag
een grote diversiteit aan producten verwachten voor een exclusieve bouw- en
inrichtingsstijl van de woning. Het gaat o.a. over badkamers, keukens, trappen,
natuursteen, verlichting, open haarden, beslagen, etc.

Hal 6 wordt omgetoverd tot een stijlvolle plek waar je in alle rust inspiratie kan opdoen
voor een nieuwe woonomgeving.

Immosfeer

Immosfeer - het platform voor de immobiliënwereld - verhuist van hal 6
naar hal 4 en krijgt daardoor een meer centrale ligging in de beurs. Het concept blijft ongewijzigd:

Je vindt er een persmarkt in de Nieuwslaan, waar je alle tijdschriften rond wonen en interieur, bouwen en verbouwen, huizen kopen kan consulteren en kopen.

Verschillende, overzichtelijke sectoren maken het de bezoeker gemakkelijk. Zo zie je meteen waar je terechtkan voor informatie en advies over de woonomgeving die je aandacht en voorkeur wegdraagt. Graag in de stad wonen?

Op naar Immostad in de hoofdstraat. Liever wonen in een landelijke omgeving? Dan naar Campagne in de Groendreef. Voor vakantiewoningen en tweede verblijven biedt Immobaai in de vakantiewijk een selectie aan mooie vakantiewoningen. Ook het buitenland is hier zeer sterk vertegenwoordigd! Voor sleutel-op-de-deur en projectontwikkeling is de Sleutelwijk in de Kavelweg de juiste plaats.

Praktische informatie

Datum : van zaterdag 4 oktober tot zondag 12 oktober 2003

Plaats: Flanders Expo, hallen 1, 4, 5, 6 en 7

Openingsuren :
zaterdag 04/10: 14.00 - 23.00 (Nacht van Bis)
zondag 05/10: 10.00 - 19.00
maandag 06/10 tot donderdag 9/10: 14.00 - 19.00
vrijdag 10/10: 14.00 - 21.00
zaterdag 11/10: 14.00 - 19.00
zondag 12/10: 10.00 - 19.00