BAM verwerft twee opdrachten in België

  BE   4 juni 2015 Bron: BAM
BAM verwerft twee opdrachten in België
©CHC-AAH-Miysis
BAM heeft in Wallonië twee opdrachten verworven met een gezamenlijke opdrachtsom van ongeveer € 50 miljoen. In de Luikse deelgemeente Glain realiseert Galère, de Belgische werkmaatschappij van BAM actief in Wallonië en Brussel, onder meer de casco-ruwbouw van het nieuwe MontLégia Ziekenhuis. Het project komt tot stand in bouwcombinatie met BPC, CIT Blaton en Moury. Opdrachtgever is Centre Hospitalier Chrétien. Het nieuwe algemeen ziekenhuis telt 720 bedden en 120 bedden voor dagbehandeling. Het ontwerp is van de architectencombinatie AAH (Assar Architects - Artau - Hoet + Minne). De nieuwbouw omvat twee vleugels van 200 meter lang met elk zes verdiepingen. Het totale vloeroppervlak bedraagt ongeveer 119.000 m². Het project wordt in 2018 opgeleverd. Met de ruwbouwopdracht is een bedrag gemoeid van € 50 miljoen, waarvan ongeveer € 16 miljoen voor Galère.

Ten zuiden van Charleroi is Galère – samen met BAM Contractors nv (de Belgische infrabouwer van BAM) en Wanty – verantwoordelijk voor de tweede fase van de rondweg om Couvin. Het project omvat de aanleg van een autosnelweg met een lengte van 8,6 kilometer, dwars door de heuvels ten oosten van Couvin. Hiervoor moet ongeveer drie miljoen kubieke meter grond en rots worden verzet. Tevens worden verschillende kunstwerken gerealiseerd, waaronder zeven viaducten, en wordt 190.000 m2 betonverharding aangelegd. De uitvoeringsperiode start in augustus en duur ongeveer twee jaar. De opdrachtsom bedraagt ongeveer € 50 miljoen, waarvan € 34 miljoen voor BAM.

De rondweg maakt deel uit van de E420, de belangrijkste verbinding tussen Charleroi en de Franse grens. De bouwcombinatie van Galère, BAM Contractors nv en Wanty verwierf eerder opdracht voor de aanleg van de eerste fase van de rondweg. Dit wegvak heeft een lengte van ruim vijf kilometer en is momenteel in uitvoering.

Artist’s impression MontLégia Ziekenhuis
Artist’s impression MontLégia Ziekenhuis - ©CHC-AAH-Miysis

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo