Nieuwbouw

BAM-consortium bouwt NAVO-hoofdkantoor

Een consortium onder leiding van bouwbedrijf BAM gaat het nieuwe hoofdkantoor van de NAVO in Brussel bouwen. Met het contract is 460 miljoen euro gemoeid. Dat maakte het Belgische ministerie van Defensie vrijdag bekend.
Het consortium BAM Alliance bestaat uit zes bedrijven die zijn gerelateerd aan BAM. Het gebouw komt te staan op een terrein van circa 40 hectare en zal aan 4500 medewerkers van de NAVO onderdak bieden. De nuttige oppervlakte bedraagt 250.000 vierkante meter, waarvan 120.000 vierkante meter kantoorruimte.

Er komen op het terrein verder een conferentiecentrum, mediafaciliteiten, een personeelscentrum, restaurants, magazijnen en werkplaatsen. Ook komt er een gebouw voor de energievoorziening. De werkzaamheden beginnen eind oktober en duren naar verwachting tot medio 2015.

De beslissing van de NAVO om een nieuw hoofdkantoor in Brussel te bouwen, werd genomen op de NAVO-top in Washington in 1999. De aanbesteding van het project werd toevertrouwd aan het Belgische ministerie van Defensie, dat het terrein ter beschikking heeft gesteld. Op het terrein bevond zich vroeger de Koning Albert I-kazerne.

Lees verder op Architectenweb.nl