Bedrijfsnieuws

BAM bouwt hoofdkantoor Marks & Spencer

BAM bouwt het nieuwe hoofdkantoor van het warenhuisconcern Marks & Spencer. Het pand komt te staan op 55 Baker Street in de Britse hoofdstad Londen. Dat heeft het bouwbedrijf dinsdag bekendgemaakt. De opdracht heeft een waarde van ruim 175 miljoen euro.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door HBG Construction, de Britse werkmaatschappij van het bedrijf uit Bunnik.

Complete metamorfose
Het voormalige hoofdkantoor van het warenhuis Marks & Spencer ondergaat een complete metamorfose. Na oplevering eind 2007 biedt het project meer dan 60.000 vierkante meter kantoorruimte, meerlaagse appartementen, recreatieve voorzieningen en winkelruimten, als ook een overdekte openbare ruimte.

Ontwerp
Het ontwerp van Make Architects wordt gekenmerkt door opzienbarende glaspartijen en atria, waarvan een de nieuwe hoofdentree zal worden gevormd. De atria zijn acht verdiepingen hoog. De glaspartijen in de gevel langs Baker Street bestaan uit diamantvormige glazen schalen, gevat in een staalstructuur die wordt verstevigd door kabels.

Baker Street
Baker Street ligt in het hart van de Londense wijk West End. De straat dankt zijn roem in het bijzonder aan de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Doctor Watson, die volgens hun schepper Sir Arthur Conan Doyle van 1881 tot 1904 woonden op het adres 221b Baker Street.

Build for Life