BAM Wonen levert 93 verduurzaamde sociale huurwoningen in Maastricht op

  NL   12 februari 2020 Bron: BAM
BAM Wonen levert 93 verduurzaamde sociale huurwoningen in Maastricht op
BAM Wonen heeft 93 verduurzaamde sociale huurwoningen in de wijk Sint Maartenspoort opgeleverd aan woningcorporatie Servatius. Het gaat om 18 eengezinswoningen en 75 duplexwoningen gelegen aan de Parallelweg, Coclerstraat, Tischbeinstraat, Theodoor Schaepkensstraat en Van den Berghstraat. Het gaat om woningen uit 1910 die destijds als eerste sociale huurwoningen gebouwd zijn in Maastricht. Door de maatregelen wordt per jaar circa 70.000 m3 gas bespaard en vermindert de CO2-uitstoot met circa 125.000 kg per jaar.

Verduurzamingsmaatregelen

Met de verduurzaming zijn de woningen van een zeer onzuinig energielabel D/E naar een zeer zuinig energielabel A gegaan. Om energielabel A te bereiken, zijn de daken, gevels, kruipruimte en gevelpanelen van de woningen geďsoleerd, alle ramen voorzien van HR++ glas en is er een CO2-gestuurde mechanische ventilatie geplaatst waardoor de luchtkwaliteit en het wooncomfort van de woning enorm verbetert.

Monumentale waarde

Bijzonder aan dit project is de monumentale waarde van de woningen. Tijdens de woningverbetering is daarom samen met Teeken Beckers Architecten veel aandacht besteed aan het behouden van de architectuurstijl en zijn de woningen in oude glorie hersteld. Zo zijn er getoogde kozijnen uitgezocht die aansluiten bij de oorspronkelijke detaillering van de woningen. Daarnaast heeft de wijk een frisse uitstraling door de gereinigde gevels, vernieuwd knipvoegwerk en de gerestaureerde zinken dakkapellen.

“De uitdaging van het project zat in het raakvlak tussen het in ere herstellen van de monumentale buitengevel enerzijds en het moderniseren van het leefklimaat voor onze bewoners in de woningen anderzijds. BAM Wonen heeft dit secuur en professioneel aangepakt en dat wordt ook beaamd door onze huurders”, aldus Vivian Eussen, directeur vastgoed, Servatius.

Verduurzaming bestaande woningvoorraad door BAM Wonen

BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1500 woningen in voorbereiding, in uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 1600 NOM-woningen in voorbereiding, in uitvoering of gerealiseerd. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland uit handen van Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken, het volledige NOM-keur ontvangen. Hiermee zijn de kwaliteit en beloofde prestaties van de NOM-woningen officieel gegarandeerd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo