Architectuur

B-architecten wint wedstrijd Flora- en Terlostraat Antwerpen

B-architecten zal een aantal nieuwe passiefwoningen ontwerpen en een pakhuis renoveren in de Flora- en Terlostraat in Antwerpen. Het bureau won de besloten wedstrijd die door ontwikkelaar AG VESPA is uitgeschreven.
Het kloppend hart van dit nieuwe wooncomplex in de Florastraat-Terlostraat is het binnengebied. Dit is de ontmoetingsruimte bij uitstek voor alle bewoners en zal zijn levendigheid uitstralen naar de omgeving.Het karaktervolle pakhuis wordt omgevormd tot flexibele lageënergie lofts.

Alle lofts worden voorzien van zuidelijk gerichte terrassen. Deze inpandige terrassen worden voorzien van een lichte glazen afscherming zodat ze als wintertuinen ook in de tussenseizoenen gebruikt zullen worden. De passiefwoningen in de Florastraat zijn opgetild van het maaiveld en worden enkel ontsloten vanuit het binnengebied. De pasiefwoningen in de Terlostraat zijn grondgebonden en zijn opgebouw met splitlevels om de nodige privacy te kunnen garanderen. De leefruimtes die uitgeven op de straat krijgen een bijzonder groot raam.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectura.be

Ook interessant