Architectuur

B-Architecten transformeert postgebouw

In Oostende wordt een postgebouw uit 1945 getransformeerd tot een theater met verschillende zalen. In het ontwerp van B-Architecten is op de binnenplaats van het gebouw een openluchtzaal voorzien.
Het oude postgebouw in Oostende stamt uit 1945 en is ontworpen door architect Gason Eysselinck. Om van het gebouw een bruisend cultuurhuis te maken heeft B-Architecten voorgesteld om op de binnensplaats van het gebouw een publieke ruimte te realiseren: een openluchttheater.

Onder het openluchttheater bevindt zich de grootste theaterzaal. Deze zaal biedt plaats aan meer dan 400 personen en is direct bereikbaar vanuit de voormalige lokettenzaal. Het openluchttheater volgt de dakhelling van de theaterzaal.

De binnenplaats wordt volgens de architecten verder verlevendigd door transparante luchtbruggen die de bezoekers naar de kleine theaterzaal of naar de multifunctionele zaal (met wegklapbare tribune en wegklapbaar podium). Of de luchtbruggen ook als balkon voor het openluchttheater kunnen dienen, meldt B-Architecten niet.

Lees verder op Architectenweb.nl