Algemeen

Atelier Schrauwen plaatst Handen centraal op Bouw & Reno

Van 15 tot en met 23 januari slaat de Bouw- en Renobeurs weer tien dagen lang haar tenten op in Antwerp Expo. Net als de voorbije twee edities tekent Atelier Schrauwen (dat recent nog de prijs voor de beste stand in ontvangst mocht nemen) ook nu weer present. Dit jaar staat de beurs in het teken van het schrijnwerk en het ambacht. In dat opzicht heeft Atelier Schrauwen alvast een leuke verrassing in petto.

Fototentoonstelling

Atelier Schrauwen kreeg dit jaar de eer om de inkomhal van de Bouw- en Renobeurs in een toepasselijk en tegelijk origineel kleedje te steken. Het groeibedrijf uit Loenhout vond ideale partners in Alfred & Georgia* en kunstfotograaf Peter De Bruyne** om hun creatieve projecten samen te brengen in een expositie van de serie Décors.

Atelier Schrauwen liet beroepsfotograaf Rudi Van Beek een fotocollage maken van vier generaties ‘handen’ van verschillende stielmannen die het bedrijf heeft gekend. De keuze voor ‘Handen’ ligt immers voor de hand. Ambacht en handen gaan namelijk… hand in hand. Bovendien is het leven van een vinger nergens zo onzeker als in de timmermansstiel. De foto’s in sepia geven het geheel nog net dat ietsje meer cachet.

Voor de inkleding van de tentoonstelling deed Atelier Schrauwen een beroep op ontwerper Maarten Van Imschoot. Hij hield bij de materiaalkeuze rekening met het kleinste detail: ‘Het gebruik van hout als grondstof voor de meubels in de inkom was noodzakelijk om de juiste sfeer te scheppen voor dit thema. Doordat we het hout in zijn ruwe onbehandelde staat hebben gebruikt, dient het als een uitstekende, contrasterende achtergrond waartegen de fototentoonstelling goed tot zijn recht komt’.

Antwerpse handjes

Maar dat is nog lang niet alles. Eveneens in het kader van ‘Handen’ en ‘Ambacht’ zal Atelier Schrauwen op de Bouw- en Renobeurs de welgekende en overheerlijke ‘Antwerpse handjes’ uitdelen. Met Antwerpen (of is het Handwerpen) als gaststad voor de beurs is de link niet ver te zoeken. En dan hebben we het nog niet eens over de subtiele verwijzing naar de ambachtelijke manier waarop deze koekjes al sinds mensenheugenis volgens een goed bewaard recept vervaardigd worden. En laat Ambacht en Authenticiteit nu net twee begrippen zijn die ook Atelier Schrauwen hoog in het vaandel draagt.
Build for Life