Architectuur

Arteveldeschool van Crepain Binst wint Architectuurprijs

Crepain Binst Architecture wint de Provinciale Architectuurprijs van Oost-Vlaanderen 2011 voor het gebouw van de Arteveldehogeschool in Gent. De deputatie van Oost-Vlaanderen kende ook twee bijzondere vermeldingen toe. respectievelijk aan Vens Vanbelle Atelier voor het notariaatgebouw in Horebeke en aan Patrick Lefebure en Wim De Beus voor de restauratie en herstructurering van een omvormingsstation tot restaurant Volta in Gent.

Sinds 1992 schrijft het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen een tweejaarlijkse prijs voor architectuur uit. In 2011 al voor de tiende keer. De Architectuurprijs heeft niet de pretentie de beste architectuur te willen bekronen, maar heeft de bedoeling architectuur te tonen die creatief en kwaliteitsvol is. Voor deze tiende editie kwamen in Oost-Vlaanderen gerealiseerde projecten in aanmerking met als hoofdbestemming een niet-residentiële functie.

De vijf stemgerechtigde juryleden (Martine De Maeseneer, Sylvie Bruyninckx, Reginald Schellen, Hendrik Vermoortel en architect Dirk Mattheeuws als vertegenwoordiger van de Oost-Vlaamse provinciale Raad van de Orde van Architecten) beoordeelden de inzendingen op basis van volgende criteria : de architecturale betekenis, de functionaliteit en beleving van het project, het duurzaam karakter en tenslotte de context van het project.

Vierendertig projecten werden ingezonden. In de eerste selectieronde werden op basis van de ingestuurde digitale presentaties acht projecten genomineerd. Deze projecten werden door de jury ter plaatse bezocht.

Lees verder op Architectura.be