Interieur

Arne Jacobsen ontdekken in VOLAstudio Brussel

Donderdag 16 mei opende VOLA bvba de deuren van zijn VOLAstudio in de gebouwen van Tour & Taxis in Brussel. Meer dan 100 architecten en interieurarchitecten woonden de opening bij. Ook de Deense architect en designer Torben Madsen van Aarhus Arkitekterne A/S was van de partij.

Het Deense familiebedrijf gespecialiseerd in sanitaire systemen, opende onlangs in de Brusselse gebouwen van Tour & Taxis de permanente VOLAstudio. Manager van VOLA bvba Luc Janssens gaf tekst en uitleg bij de verschillende doelen van de studio. Zo zullen er lezingen georganiseerd worden, productpresentaties en meetings gehouden worden. Daarnaast worden er ook trainingen voor loodgieters en installateurs gehouden. Tenslotte is het ook een plaats waar (interieur)architecten met hun klanten terecht kunnen. De VOLAstudio moet op termijn een ontmoetingsplaats worden voor architecten, interieurarchitecten, ontwerpers en andere professionele voorschrijvers.

De Deense architect en designer Torben Madsen (Aarhus Arkitekterne) lichtte toe vanuit welke idee de VOLAstudio is opgebouwd. Het is een leesbare, ingetogen en vriendelijke plek. De producten zijn als sculpturele elementen gepresenteerd om zo het gevoel van comfort van een badruimte als volwaardig deel van de woning op te roepen.

Lees verder op Architectura.be