Nieuwbouw

Architectenjury bekroont Zero als meest innovatieve product 2009

Elk jaar, tijdens de beurs Bouwinnovatie te Hasselt bekroond een architecten-, een pers- en een expertenjury respectievelijk het meest innovatieve product, de mooiste stand en de energieprijs 2009. Deze uitreiking vond plaats op zaterdag 31 januari tijdens het traditionele bouwfeest van Bouwinnovatie. Zero ontving van de architectenjury de award voor het meest innovatieve product 2009.

Zero wordt nummer één

De architectenjury vond na de zoektocht op de beurs in Zero van Vandersanden een winnaar die er met kop en schouders boven uitsteekt. Zero is een nieuw baksteentype dat toelaat op de klassieke metselmethode toch een voegloos uitzicht te krijgen.

“Vandersanden heeft met deze aanpassing hét basisproduct uit de bouwwereld vernieuwd. Er waren al heel wat oplossingen op de markt om zonder voegen te werken, bijvoorbeeld het verlijmen. Probleem daarbij is dat de aannemer een nieuwe techniek moet aanleren, moet investeren in nieuwe materialen,… en heel wat aannemers staan daar terughoudend tegenover. Met de Zero kan de aannemer gewoon zijn truweel blijven hanteren. Het product biedt ons ontwerpers een esthetische oplossing die de aannemer op een traditionele manier kan realiseren. Het product is kortom eenvoudig en innoverend,” motiveert de architectenjury.

De prijs van de architectenjury werd toegekend op basis van de bouwkundige kwaliteiten van het product en de promotionele aanpak ervan. Criteria waren o.a. het vernieuwende van het product, de gunstige prijs/kwaliteitsverhouding, de professionele informatie en visuele presentatie.

Vandersanden demonstreert Zero ook op Batibouw te Brussel van 26/02/09 t/m 08/03/09. Paleis 5, Standnr. 417.