Nieuwbouw

ArchitectenConsort ontwikkelt corporate building concept

Vandaag wordt in de Franse stad Rennes het eerste in corporate stijl gebouwde Lely Center officieel in gebruik genomen. In opdracht van de Lely Groep ontwikkelde ArchitectenConsort, op basis van de Lely huisstijl, een corporate building concept voor het wereldwijde netwerk van Lely Center-faciliteiten. Het corporate building concept beschrijft de uitgangspunten voor nieuwbouw of verbouw en bevat plattegronden, materiaalvoorschriften en kleur en stijl definities voor de nieuwe generatie Lely Center organisaties. Naast het Lely Center in Rennes wordt er ook gewerkt aan de omkleuring van Lely Center organisaties in Nederland, Engeland, Finland en Polen. ArchitectenConsort werkt per locatie samen met regionale partners en ziet er op toe dat het corporate building concept op juiste wijze geïmplementeerd wordt.

Voor de inhoud van het corporate building concept lieten de Rotterdamse architecten zich inspireren door de bedrijfsactiviteiten en het innovatieve karakter van de opdrachtgever. Lely is geworteld in het boerenbedrijf en heeft zich ontwikkeld tot een internationaal opererende onderneming die geavanceerde high-tech producten op het gebied van landbouw produceert en distribueert. De architect vertaalde deze karakteristieken in een gebouw concept waarin transparantie en eenvoud centraal staan. De plattegrond is helder: een functionele wand, in de opvallend rode Lely kleur, creëert een scheiding tussen het kantoor en het werkplaatsgedeelte. Grote glazen puien maken het gebouw open en geven een modern zakelijke uitstraling. In het interieur wordt naast kantoorruimte onder andere voorzien in een vergader- en presentatieruimte. Verder maakte de ontwerper, met een knipoog naar de boerenkeukentafel waaraan van oudsher zaken worden gedaan, een centrale (eet-) keuken met een grote tafel voor personeel en bezoekers.



Om internationaal de beste service te bieden aan agrarische ondernemers die werken met de Lely Astronaut melkrobot heeft Lely middels een franchise en dealer formule het Lely Center concept geïntroduceerd. Deze verkoop- en service centers zijn wereldwijd verspreid over strategische locaties binnen melkvee gebieden en zorgen ervoor dat vertegenwoordigers en service monteurs nauw contact kunnen hebben met regionale agrariërs. Melkveehouders die met de Astronaut werken kunnen op diervriendelijke wijze en zonder menselijk ingrijpen koeien op duurzame wijze melken. Technische ondersteuning en onderhoud is 24 uur per dag beschikbaar en daarnaast kunnen de agrarische ondernemers in toenemende mate terecht bij de Lely Center-faciliteiten voor productpresentaties en instructie.



Het omkleuren van de ruim 160 Lely Center-faciliteiten zal gefaseerd en op initiatief van de dealers zelf plaatsvinden. Door de diversiteit van de locaties zal bij de realisatie van nieuwe service centers lokale begeleiding van een architect wenselijk zijn. ArchitectenConsort zal als ontwikkelaar van het corporate design concept zijdelings betrokken blijven bij de realisatie van nieuwe Lely Centers. Het bureau fungeert voor lokale architecten als vraagbaak en zal desgewenst suggesties doen voor de toepassing van huisstijl elementen als logo’s, vlaggen en entrees. Op voorschrift van Lely wordt het corporate building concept wereldwijd als uitgangspunt gehanteerd, zodat internationaal een identieke uitstraling gewaarborgd is. Het concept zorgt er tevens voor dat er in de toekomst tijd en geld bespaard wordt op de nieuw- en verbouw van deze Lely Center-faciliteiten.