Architectuur

Architecte krijgt boete na legionella-uitbraak

Het niet laten controleren van een airconditioningsysteem is een Britse architecte duur komen te staan. Ze kreeg een boete van 15.000 pond wegens nalatigheid, nadat zeven mensen overleden door besmetting met het legionella-bacterie. De bacterie werd verspreid via het airconditioningsysteem. In totaal raakten 172 mensen besmet.

Geen specifieke kennis
Architecte Gillian Beckingham wordt niet van doodslag beschuldigd, maar heeft de boete opgelegd gekregen wegens het overtreden van de Health and Safety at Work Act. Beckingham zei dat ze zich in haar werk als senior architect bij Barrow Borough Council vooral bezig had gehouden met het ontwerpen van woningbouwprojecten en dat ze geen specifieke kennis had over de regelgeving betreffende gezondheidsvoorschriften. Dit meldt Architectenweb.

Verspreid
De bacteriën werden in de lucht verspreid bij het Forum 28 Arts Centre in Barrow, Cumbria. De Barrow Borough Council heeft eveneens een boete opgelegd gekregen van 125.000 pond, nadat de gemeente schuld had bekend bij een eerdere rechtszaak.