Algemeen

Architect wederom meest tevreden met Wienerberger

Uit de Bouwkennis Marketing Score Card Klanttevredenheid, dat voor het tweede achtereenvolgende jaar is gehouden, blijkt dat de Nederlandse architecten, net als in 2005, het meest tevreden zijn met Wienerberger. Wienerberger wordt gevolgd door ThyssenKrupp, Velux, Trespa en Schindler. De aannemers B&U zijn het meest tevreden met Velux, gevolgd door Isover, ENCI, Rockwool en Wienerberger. Het onderzoek is gehouden onder 385 architecten en 470 aannemers B&U. In het onderzoek worden fabrikanten vergeleken met directe concurrenten en met een groot aantal A-merken in de verdere bouwtoelevering (benchmark).

Het vasthouden en verbeteren van de klanttevredenheid is voor veel organisaties één van de belangrijkste marketingdoelstellingen. Voor het verkrijgen en behouden van het ISO-Certificaat is klanttevredenheidsonderzoek ook een vereiste. Dit houdt in dat er niet alleen gekeken moet worden naar hoe tevreden klanten met bepaalde elementen zijn, maar ook hoe belangrijk de verschillende aspecten zijn. Dit mede voor prioriteitstelling bij verbetertrajecten.

Omdat voor veel bedrijven de klanttevredenheid zo belangrijk is en het voor ISO noodzakelijk is dit op regelmatige wijze te meten, is als onderdeel van de Bouwkennis Marketing Score Card een multicliënt onderzoek naar de klanttevredenheid uitgevoerd. Dit onderzoek meet één keer per jaar de klanttevredenheid van architecten en aannemers B&U met de organisatie.

In het onderzoek worden fabrikanten vergeleken met directe concurrenten en met een groot aantal A-merken in de verdere bouwtoelevering (benchmark). De fabrikanten zijn beoordeeld op dertien belangrijke criteria. De belangrijkste aspecten voor de architect zijn klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid en professionaliteit. Betrouwbaarheid was ook in 2005 reeds één van de belangrijkste aspecten voor de architecten. Op dit aspect scoort dit jaar ThyssenKrupp het hoogste. Aannemers hechten het meeste belang aan de betrouwbaarheid en het meedenken met de klant. Aannemers beoordelen respectievelijk Velux en Spaansen als beste.

Op basis van de resultaten van dit onderzoek blijkt dat de architect over het algemeen het meest tevreden is met Wienerberger evenals in 2005. Bij de aannemers heeft Velux de ‘nummer 1 positie’, als het gaat om algemene tevredenheid overgenomen komt van Norhtgo.


©2007 USP Marketing Consultancy

In het onderzoek is specifiek voor verschillende bouwdelen gekeken naar de klanttevredenheid met de verschillende fabrikanten. Bijgaande tabel geeft de top twee voor de bouwdelen daken, vloeren, deuren/kozijnen/beglazing, gevels/wanden en overig (liften/handel).


©2007 USP Marketing Consultancy

Wilt u weten of uw bedrijf is doorgemeten, of wilt u meer informatie over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met Jacco Ridderhof van Bouwkennis tel. +31 (0)10-2066996.
Build for Life