Vastgoed

Antwerpen verleent recht van erfpacht voor historisch pand

De stad Antwerpen verleent recht van erfpacht voor een periode van 64 jaar voor een middeleeuws pand in de Spanjepandsteeg 3/5. De concessie loopt tot 30 november 2075. Het gaat om een eenmalige vergoeding van 900 000 euro, met een minimumvergoeding van 4140 euro per jaar (canon). Kandidaten dienen voor 13 mei 2011 om 13 uur een bod op dit canon in te dienen.

De stad Antwerpen heeft het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoed en Stadsprojecten (AG VESPA) de opdracht verleend om een nieuwe bestemming te zoeken voor het historische herenhuis in de Spanjepandsteeg 3/5.

Het middeleeuwse pand dateert uit de veertiende eeuw en omvat een herenhuis met pagaddertoren. Het pand werd in 1989 volledig gerenoveerd met respect voor het historische uitzicht. De totale oppervlakte bedraagt 642m². Het gebouw biedt een waaier aan mogelijkheden, gaande van woning over hotel tot gemeenschapsuitrusting. Het gelijkvloers is de perfecte locatie voor een horecazaak of winkel op buurtniveau.

Er is een informatiebundel beschikbaar met daarin de beschrijving van het pand, de voorwaarden waaraan een bieding moet voldoen en de voorwaarden van de exploitatie. De bundel kan opgevraagd worden bij AG VESPA (tel. 03 259 28 25, christophe.dael@vespa.antwerpen.be) of kan worden geraadpleegd via de site www.agvespa.be.