Nieuwbouw

Antwerpen krijgt witte toren aan park Spoor Noord

Antwerpen krijgt een nieuwe witte toren. De toren zal aan de Ellermansstraat, aan het park Spoor Noord staan. ELD architects heeft het gebouw ontworpen. De werken zijn inmiddels gestart en verwacht wordt dat de witte toren, die 78.5 meter hoog is, in september 2014 klaar is.
EDL Architects - de creatieve cel van ELD partnership – is bekend van ondermeer het Eco Print Center in Lokeren, de Kattendijktorens en het administratief complex van de gemeente Oostkamp. Hun nieuwste project verrijst in Antwerpen. De 78.5 meter hoge toren – waardoor het een van de grootste gebouwen in Antwerpen is – is ontworpen met comfort en toegankelijkheid in het achterhoofd.

De toren zal maar liefst twintig verdiepingen tellen, waarvan de eerste tien voorbehouden zijn voor tachtig studentenkamers en honderdzestig studio’s. De kamers worden volgens de hedendaagse akoestische normen gebouwd. Er zijn twee gemeenschappelijke keukens. Ook een ondergrondse fietsberging met een capaciteit van 778 fietsen en een ondergrondse parking, goed voor 273 auto’s en 40 moto’s en samen 12.400 m² groot moet studenten aantrekken.

De resterende tien verdiepingen worden gewijd aan honderdtwintig assistentieappartementen met één of twee slaapkamers. Dankzij een aangepaste inrichting, brede hallen en modulaire badkamers en keukens zijn deze allemaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Lees verder op Architectura