Vastgoed

Amsterdam: te veel hotels door ombouw kantoren

Steeds meer leegstaande kantoren in Amsterdam worden omgebouwd tot hotel. Hoteldirecteuren waarschuwen echter voor een overschot aan hotels, waardoor de kamerprijzen zullen dalen, meldt het FD.

Steeds meer eigenaren van lege kantoorpanden in Amsterdam gaan in op aanbiedingen van grote hotelketens om de panden om te bouwen tot hotel. Zij moeten dan weliswaar genoegen nemen met een lagere opbrengst (tot 70% van de oude meterprijs), maar dat is nog altijd beter dan blijvende leegstand. Hierdoor is het aanbod van hotelkamers in een paar jaar tijd met een derde gegroeid. Vorig jaar alleen al kwamen er 1500 nieuwe kamers bij.

‘We zijn blij met de lege kantoren die tot hotel zijn omgebouwd’, zegt een woordvoerder van de gemeente in het FD. ‘Wel moeten we ervoor zorgen dat deze hotels iets toevoegen. Als er in een deel van de stad al vijf plannen zijn voor een hotel, moet je je afvragen of een zesde nog verstandig is. Dan kun je het kantoor beter een andere functie geven, zoals studentenwoningen.’

Ook interessant