Verwarming & Sanitair

Altherma-warmtepomp en zonnepanelen voor warm water

In 2006 stelde DAIKIN zijn lucht-water warmtepomp Altherma voor aan de wereld. Het systeem groeide uit tot een revelatie in de verwarmingsmarkt. De 3-in-1 techniek combineert verwarming in de winter, koeling in de zomer en de productie van warm water voor sanitaire voorzieningen en dat op een energievriendelijke manier.
Sinds 2008 versterkt DAIKIN de energievriendelijkheid met een Altherma-serie die het mogelijk maakt zonne-energie te gebruiken voor de opwarming van sanitair warm water. De zonnepanelen verwarmen het sanitair warm water in het voorraadvat. Wanneer de zonne-energie niet volstaat om het water op de gewenste temperatuur te brengen, springt de warmtepomp bij. De keuze van de zonnepanelen en het bijhorende pompstation is volledig vrij en kan de eindgebruiker samen met zijn installateur bepalen.

De Altherma solar kit bestaat uit een compact geïsoleerde box met voorgemonteerde warmtewisselaar en een circulatiepomp. Deze kit kan heel eenvoudig worden gemonteerd op de Altherma boilers van 200 of 300 liter. De combinatie van warmtepomp en zonnepaneel zou toelaten tot 50% te besparen op de energiefactuur voor de warm waterproductie.

Bereken uw besparing
DAIKIN heeft een handig programma ontwikkeld om snel en eenvoudig de voordelen van een Altherma-systeem weer te geven. Op basis van een aantal parameters zoals de woonplaats, de te verwarmen oppervlakte, het benodigd verwarmingsvermogen, de in- en uitgaande watertemperaturen van de warmteafgiftesystemen en de lokale energieprijzen maakt de software enkele simulaties. Zo krijg je onder meer een beeld op het maandelijks energieverbruik in kWh, de maandelijkse energiekost, de afgegeven warmte per m² en de jaarlijkse hoeveelheid uitgestoten ton CO2 in vergelijking met een verwarmingsinstallatie op aardgas en stookolie. Zo kan je in één oogopslag inschatten welke besparingen en voordelen een investering in Altherma je kan opleveren.