Buitenschrijnwerk

Alles over de beste kunststof kozijnen

Alles over de beste kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen zijn duurzaam en energiezuinig, en hebben nog meer interessante voordelen. De voordelen verschillen per soort kozijn, dit verschilt ook weer per merk. In dit artikel lees je alles over de voordelen, beste merken en kosten.

De voordelen van kunststof kozijnen

Met kunststof kozijnen profiteer je van verschillende voordelen. Vergeleken met houten kozijnen zijn ze zeer energiebesparend, milieuvriendelijk en veilig. Hieronder zie je zeven voordelen van kunststof kozijnen.

 1. Onderhoudsarm
  Je hebt weinig tot geen onderhoud aan kunststof kozijnen. Ze zijn namelijk van zichzelf vuil en vochtwerend. Om ze in topconditie te houden kun je ze eens per jaar met een water en groene zeep schoonmaken, en het hang en sluitwerk laten controleren en eventueel laten insmeren. Verder heb je er weinig omkijken naar. Dit is een enorm verschil met andere soorten kozijnen, die vergen vaak veel onderhoud zoals een jaarlijkse verfbeurt om ze in goede staat te houden.

 2. Energiebesparend
  Je hoeft veel minder te stoken vanwege de isolerende eigenschappen van kunststof kozijnen. Combineer ze met HR ++ ramen, en het scheelt honderden euro’s op jaarbasis op de energierekening.

 3. Je woning wordt meer waard
  Omdat deze kozijnen zo energiezuinig zijn en weinig onderhoud nodig hebben, is dit erg aantrekkelijk voor potentiële kopers. Je woning krijgt dus een hogere waarde en een beter energielabel als je kiest voor kunststof kozijnen.

 4. Veiligheid
  Met kunststof kozijnen kunnen inbrekers minder snel binnen komen. Vanwege de stevige constructie die bijvoorbeeld te combineren is met SKG beslag, werken ze inbraakpreventief. Daarnaast zijn ze brandvertragend, wat ook zorgt voor meer veiligheid binnenshuis.

 5. Duurzaam
  Kunststof kozijnen hebben een levensduur van gemiddeld 50 jaar. Het materiaal gaat dus erg lang mee.

 6. Vele mogelijkheden en uitvoeringen
  De kunststof kozijnen zijn in vele kleuren en profielen te verkrijgen, daarbij kun je kiezen voor een variant met of zonder houtnerf. Dit maakt dat het uiterlijk erg lijkt op houten kozijnen, en dat je toch profiteert van de voordelen van kunststof eigenschappen.

 7. Goede isolatie
  De kozijnen zijn van zichzelf geluids- en warmte-isolerend en hebben dus een hoge isolatiewaarde. Vergeleken met aluminium of hout laten ze het minste geluid, en geen warmte of kou door.


Beste kunststof kozijnen

De beste merken kunststof kozijnen

Hieronder zie je drie topmerken voor kunststof kozijnen uitgelicht. Deze merken zijn van hoogwaardige kwaliteit en gaan meer dan vijftig jaar lang mee. Uiteraard zijn er nog meer merken die kunststof kozijnen maken.

K-vision

K-vision kozijnen zijn duurzaam en van zeer hoogwaardige kwaliteit. Hun kozijnen zijn 100 procent circulair omdat ze zijn gemaakt van volledig recycleerbaar materiaal. Dit merk is al jarenlang een van de grootste en innovatiefste profielmerken op de kozijnenmarkt.

Gealan

Gealan kozijnen zijn niet alleen van erg goede en betrouwbare kwaliteit, het Duitse merk produceert ook stijlvolle kunststof kozijnen volgens de laatste trends. Daarnaast ben je met deze kozijnen verzekerd van de hoogste isolatiewaarde vanwege een 3-dichtingssysteem. Ook vinden ze een duurzame productie belangrijk.

Schüco

Ook Schüco kozijnen voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De kunststof kozijnen van deze Duitse leverancier hebben een stijlvol design, zijn zeer gebruiksvriendelijk en duurzaam. Daarnaast bieden ze innovatieve isolatiemogelijkheden en zijn ze als het gaat om constructie zeer sterk en stabiel.

Beste kunststof kozijnen kosten

De kosten verschillen per merk, woonoppervlak en type kunststof. Ook wegen bijkomende onderdelen mee in de prijs zoals het plaatsen van eventuele horren, rolluiken of roosters.

Gemiddelde kosten van kunststof kozijnen voor een woning met 10 vierkante meter kozijnen liggen tussen de 16.000 en 20.000 euro inclusief montage en btw. Wanneer je daarnaast je gevel wil laten isoleren of vervangen zijn de kosten tussen de 20.000 en 28.000 euro per woning.

Wist je trouwens dat het combineren van kunststof kozijnen en duurzaam glas veel kan besparen op jaarbasis? Lees hier alles over besparen met glas.

Ook interessant