Zwembaden en (zwem)vijvers

Alle mogelijkheden voor een buiten- en binnenzwembad op een rij

Alle mogelijkheden voor een buiten- en binnenzwembad op een rij
Heb jij ook altijd al een buitenzwembad willen laten aanleggen? Behalve dat een buitenzwembad zorgt voor een luxe uitstraling in je tuin biedt het natuurlijk ook verkoeling op warme dagen. Een buitenzwembad aanleggen doe je natuurlijk niet zomaar en is een flinke investering waarbij je veel verschillende keuzes moet maken. Zo is de keuze voor de zwembadtegels al een heel proces op zich. Daarnaast zijn er ook nog aanvullende aspecten zoals een poolhouse of zelfs binnenzwembad.

Veel verschillende zwembaden

Zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten. Heb je de keuze gemaakt om een buitenzwembad aan te laten leggen, dan is dat nog maar het begin van een heel groot project. Zowel bij de aanleg van een compleet nieuwe tuin als grote tuinverbouwing. Zorg ervoor dat je je goed laat informeren door professionals in de branche, bezoek meerdere showrooms en maak een lijst van jouw wensen en behoeften. Vraag ook brochures op. Veel partijen kunnen je voorzien van een passend advies op maat op basis van jouw wensen en mogelijkheden in je tuin. Schakel je een professional in, dan weet je zeker dat geen enkel detail wordt gemist.

Zwembad tegels en een zwembad vlonder

De finishing touch van je buitenzwembad zijn de zwembad tegels rondom je zwembad of de aanleg van een zwembad vlonder. Kies je voor tegels, houd er dan rekening mee dat deze aan de juiste eigenschappen voldoen. Zo dienen zwembad tegels bestand te zijn tegen vorst, krasbestendig te zijn en natuurlijk slipbestendig. Keramische tuintegels of betontegels zijn twee goede voorbeelden van tegels die perfect rondom een buitenzwembad geplaatst kunnen worden. Wil je liever een natuurlijke look zoals hout dan kun je kiezen voor een zwembad vlonder van echt hout of een kunststof alternatief met houtlook. Je hebt tegenwoordig veel goede kuntsstof alternatieven die nauwelijks zijn te onderscheiden van echt hout.

Een binnenzwembad

Wil je een binnenzwembad laten plaatsen dan is dat net zoals de aanleg van een buitenzwembad een ingewikkeld proces. Dit proces is zelfs ingewikkelder dan bij een buitenzwembad. De voornaamste reden hiervoor is dat bij een binnenzwembad het leefklimaat van je woning veranderd door de grote hoeveelheid water. Het is dus van belang dat er een goede installatie wordt geplaatst die het klimaat binnenshuis reguleert. Het is erg belangrijk dat de ruimte een goede balans heeft wat betreft temperatuur en vocht om schimmelvorming te voorkomen. Het voordeel van een binnenzwembad is dat je het hele jaar door kunt genieten van je zwembad.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bezoek dan The Art of Living voor nog meer woon- en tuininspiratie.