All-Bouw renoveert van buiten(af) naar binnen(in) Ťn terug

  BE   27 februari 2019 Bron: All-Bouw
All-Bouw renoveert van buiten(af) naar binnen(in) Ťn terug
De Roeselaarse bouwfirma, All-Bouw, startte als eenmanszaak, telt ondertussen 25 medewerkers, werkt op vandaag met een 100-tal externe partners en heeft nu een spiksplinternieuw Ďbelevingskantoorí. Over de transformatie van kleine aannemer tot KMO.

Van binnenin innoveren

Renoveren doe je niet alleen, innoveren ook niet. Door een grondige financiŽle oefening samen met Deloitte engageerde het bouwbedrijf zich enkele jaren geleden in zwaardere nieuwbouwprojecten: bescheiden verkavelingen in eigen beheer en kleinschalige appartementsgebouwen.

De doorlichting van de bedrijfsprocessen die daarmee gepaard ging, leidde o.a. tot een vernieuwde IT-architectuur. De vernieuwing van de hard- en software stelt All-bouw in staat om efficiŽnter de overvloed aan data te beheren, zowel intern als extern.

Tegelijkertijd investeerde All-Bouw ook in menselijk kapitaal. Zo paste All-Bouw het organigram aan en nam de bouwfirma het bedrijf U-Man onder de arm voor het testen, rekruteren en begeleiden van de All-Bouwmedewerkers. Door de opleidingen die daaruit volgden, deed ook een NIEUWE MANAGEMENTSTIJL zijn intrede.

All-Bouw renoveert van buiten(af) naar binnen(in) Ťn terug

Van buitenaf renoveren

De nieuwe cultuur smeekte om een nieuwe setting. Slim, compact en betaalbaar bouwen zijn dť 3 bouwkundige uitdagingen van de toekomst. Voor de eigen verbouwing koos All-Bouw daarom voor een complexe HERBESTEMMING van de eigen terreinen boven een gemakkelijke verhuis naar een KMO-zone.

Het nieuwe Ďbelevingskantoorí is zo opgevat dat de bouwheer in het volledige bedrijf inspiratie kan opdoen voor een nieuwbouwproject, van domotica naar betonafwerking over airco-units naar maatwerk en gevelstenen.

All-Bouw renoveert van buiten(af) naar binnen(in) Ťn terug

Generatiewissel

Simon Alleman, zaakvoerder-eigenaar en bezieler van All-bouw, vormt ondertussen samen met zijn echtgenote, Chloť, de tweede All-Bouwgeneratie. Simon nam in 2014 het bedrijf over van zijn ouders, Jean Marin en Katrien Alleman, die als aannemers startten in 1997. De adviserende rol van de 1ste generatie bleef, wat het bedrijf van een stabiel en vertrouwd fundament bleef voorzien. Met het nagelnieuwe gebouw is All-Bouw alvast klaar voor de toekomst.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo