Bouwmaterialen

AkzoNobels verbeterde poedercoating bevordert hygiëne

AkzoNobels verbeterde poedercoating bevordert hygiëne
De toegenomen vraag naar hygiënebevorderende producten was voor AkzoNobel aanleiding om versneld met antibacteriële eigenschappen voor onze Interpon D1000 en 2000 reeks architecturale poedercoatings te komen. Nu hygiëne op ieders agenda staat betekent de extra functionaliteit die de BioCote antibacteriële technologie biedt dat diverse onderdelen van het interieur van gebouwen beter beschermd kunnen worden tegen microben zoals bacteriën en schimmels - die problemen kunnen veroorzaken zoals stank, vlekken of kwaliteitsverslechtering van materialen.

Het verbeterde Interpon D AM - het eerste product in zijn soort in het architecturale segment van AkzoNobel - kan worden gebruikt op verschillende inpandige oppervlakken, zoals raamkozijnen, plafondtegels, metalen kantoorscheidingen, metalen deuren en liftdeuren. Het is een vervolg op de lancering van het antibacteriële Interpon AM-assortiment van vorig jaar, dat doorgaans wordt gebruikt op oppervlakken in omgevingen waar hygiëne uiterst belangrijk is, zoals ziekenhuizen, klinieken, kleedkamers, scholen en openbaar vervoer.

"De groeiende bezorgdheid van consumenten over hygiëne betekent dat we moeten blijven zoeken naar manieren om onzichtbare bescherming te bieden en samen leven en samen werken hygiënischer te maken", zegt Daniela Vlad, Managing Director van AkzoNobels Powder Coatings business. "Interpon D AM is een effectieve oplossing voor architecten en technische adviseurs en voegt extra functionaliteit toe aan een product dat een lange staat van dienst heeft als het gaat om superieure prestaties".


Jennifer Collier, Partner Development Manager BioCote: "We zijn verheugd dat we onze langdurige relatie met AkzoNobel kunnen uitbreiden door onze hoogwaardige antibacteriële additieven in hun Interpon D-reeks te introduceren. De integratie van BioCote antibacteriële technologie in architecturale poedercoatings zorgt voor een hygiënischer omgeving door tot wel 99,99% van de microben op behandelde oppervlakken te verminderen. De BioCote technologie maakt het makkelijker om een oppervlak hygiënisch schoon te houden, wat betekent dat de oppervlakken met producten uit de Interpon D AM-serie langer fris en schoon blijven. Dit maakt het de perfecte keuze voor omgevingen waar hygiëne van groot belang is".

BioCote is marktleider op het gebied van antibacteriële oplossingen, met meer dan 25 jaar ervaring in antibacteriële technologie.

Een kritische factor voor de nieuwe poedercoating was dat deze dezelfde uitstekende kleurkwaliteit en extreme duurzaamheid moet bieden waar Interpon D om bekendstaat. Het is wereldwijd ook beschikbaar in dezelfde uitgebreide selectie van kleuren en afwerkingen als de bestaande Interpon D-reeks, inclusief metaaleffecten en grove of fijne texturen.

Daniela Vlad: "Onze innovatie is gericht op het ontwikkelen van kleurtechnologie en oplossingen die voldoen aan de technische uitdagingen en prestatie-eisen van onze klanten. Het draait allemaal om het transformeren van ruimtes en omgevingen zodat dat ze geschikt zijn voor de steeds veranderende eisen van het moderne leven en de levensstijl".

Ook interessant