Algemeen

Aedes houdt kenniscafé over wonen-welzijn

Woningcorporaties en welzijnsorganisaties werken steeds meer samen bij het versterken van leefbaarheid en veiligheid in de wijken. Om die samenwerking te stimuleren organiseren Aedes, Verdiwel, de MOgroep en Movisie op 10 april 2008 een kenniscafé in Hoogezand. De eerste bijeenkomst was op 13 maart 2008 in Deventer.

In Deventer verzorgde Bianca Hutten, projectleider van woningcorporatie Vivare in Arnhem, een inspirerende workshop over Vivare’s Aanpakcentrale. In samenwerking met welzijnsinstellingen worden jongeren op het goede spoor gezet. Volgens Hutten levert deze concrete samenwerking tussen wonen en welzijn echt wat op.

‘De combinatie leidt tot een sociaal-zakelijke aanpak en dat werkt’, zei Hutten op de bijeenkomst. 'De meeste corporaties en welzijnsorganisaties kennen elkaar nog onvoldoende. Stap niet in de valkuil om de samenwerking meteen op beleidsniveau uit te willen werken. Maar ga aan de slag met een concreet project.’

Tijdens het kenniscafé in Hoogezand zal Ton van der Pennen, senior onderzoeker bij het onderzoeksinstituut OTB de mogelijke vormen van samenwerking belichten. Verder zullen er vier voorbeelden van regionale samenwerking centraal staan.

Medewerkers van woningcorporaties en welzijnsinstellingen kunnen voor meer informatie over deze bijeenkomst terecht op de website van Movisie of bij Michaëla Merkus (030 789 21 49).
Build for Life