Achtergael centraliseert politie Brugge in zwevend volume

  BE   26 september 2011 Bron: Architectura.be
Achtergael centraliseert politie Brugge in zwevend volume
Eind augustus maakte het schepencollege van Brugge de winnaar van de internationale ontwerpwedstrijd voor het politiecommissariaat in Brugge bekend. Lieven Achtergael i.s.m. Stťphane Beel schoot de hoofdvogel af met een wit, zwevend volume.
Eind 2009 werd een internationale wedstrijd-offerteaanvraag uitgeschreven voor het bouwen van het nieuwe politiecommissariaat waarin alle politiediensten in ťťn gebouw zouden worden ondergebracht. Tot op vandaag zijn de politiediensten immers ondergebracht in verschillende verouderde gebouwen in de Brugse binnenstad. Dit model bleek sinds de grote politiehervorming niet langer houdbaar.

Lieven Achtergael i.s.m. Stťphane Beel wist de jury, die rekening hield met de compactheid van het gebouw, de energiezuinigheid, de duurzaamheid, de toegankelijkheid en de klantvriendelijkheid, te overtuigen.

Het nieuwe politiecommissariaat, vormgegeven als een wit, zwevend volume, staat voor een neutrale en aangename ontvangst van de burger, een kordaat en humaan arrestantencomplex en een hedendaags en flexibel kantoorvolume.

Lees verder op Architectura.be
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo