Aanschouw het vuur!

10 juni 2008 Bron: Vademecom
De kachel, traditioneel een log, statisch of zelfs monumentaal object, evolueert dankzij Focus in een elegante gesprekspartner, een luchtige tafelgenoot, een windwijzer die naar wens zijn richting laat bepalen door de plaats, het moment, het leven en wat we ervan maken. De ontwerper van deze hedendaagse haarden viert 40 jaar internationaal succes met de lancering van drie nieuwe wendbare modellen in de Benelux.

Maak kennis met Kinéfocus (foto rechtsboven), Renzofocus (foto links) en Bathyscafocus Hublot (foto rechts onder): binnen enkele weken zullen deze nieuwe modellen beschikbaar zijn in de beste showrooms van België en Nederland. Deze unieke creaties koppelen een optimale zichtbaarheid van het vuur aan de veiligheid van een gesloten haard en verbinden thermisch vermogen met esthetische durf.

De draaiende vensters, de bijna sculpturale vormen en de beweeglijke behuizing maken het mogelijk om de oriëntatie van het vuur naar wens aan te passen. Zo knopen deze verwarmingselementen een warme volgrelatie aan met genodigden. De haard die tot nog toe paradoxaal genoeg altijd een vaststaand component was, wordt op deze manier een volwaardige deelnemer aan het leven dat hem omgeeft, en dit onafhankelijk van de kamerinrichting.

«Wat is er nu belangrijker voor de klant bij aankoop van een haard dan het fascinerende vlammenspel te kunnen bewonderen en zijn weldadige warmte te voelen?» voert Dominique Imbert, de stichter van Focus, aan. « Het werd hoog tijd om de stookplaats opnieuw uit te vinden, zijn centrale rol te herstellen, zijn inhoud nieuw leven in te blazen en het welzijn dat hij uitstraalt op z’n best te verspreiden. »

Naast design en comfort werd ook aan de optimalisatie van het rendement en dus de verspreiding van de warmtestraling veel zorg besteed. De gloed van uw haard is voortaan intelligent.

De creaties van Focus onderscheiden zich van minimalistische haarden door hun symbiose van esthetiek, authenticiteit, plezier, gezelligheid en efficiëntie die zich perfect integreren in elk interieur.

Technische details:

Renzofocus (won de zilveren medaille van de Batimatonderscheiding in 2005)

Haard met een diameter van Æ 0,41 m – 23 kg, in staal (dikte 8 mm)
Lengte rookkanaal op maat gemaakt
Standaardophangplaat (19 kg) of volgens aanvraag
Zwarte verf met hoge hittebestendigheid, optie antracietgrijs
Standaardvermogen: >10 kW – Rendement: >70 % – CO-gehalte: < 0,3 %

Bathyscafocus hublot

Haard met een diameter van Æ 0,70 m – 56 kg, in staal (dikte 2,5 mm)
Rookkanaal (16 kg/m) op maat gemaakt
Standaardophangplaat (19 kg) of aangepast naargelang de specifieke vorm van het plafond
Zwarte verf met hoge hittebestendigheid, optie antracietgrijs
Standaardvermogen: 12 kW – Rendement: 75,7 % – CO-gehalte: 0,28 %

Kinéfocus (won de zilveren medaille van de Batimatonderscheiding in 2007)

Haard met dubbelzijdig warmtelichaam, opgesteld op een kroon met kogellagers en wendbaar dankzij een vaste zelfdragende structuur.
Nis (neutraal wit) die dienst doet als inkadering et die de wendbaarheid van de haard mogelijk maakt.
Vaste frontale glasdeur en laaddeur aan de zijkant.
Gewicht: 250 kg
Standaardvermogen: 13,5 Kw – Rendement: 73% - CO-gehalte: 0,17%

Voor meer informatie kijkt u op www.focus-creation.com
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo