Nieuwbouw

Aannemerscontract De Boogaert Castricum ondertekend

Op woensdag 13 oktober hebben Dick Tromp, directeur Kennemer Wonen en Cor van Vliet, directeur Mulder Obdam het aannemerscontract voor de bouw van woon- en zorgcentrum De Boogaert ondertekend. Hiermee geeft Kennemer Wonen het startsein aan Mulder Obdam voor de realisatie van het nieuwbouwcomplex De Boogaert.

De naamgever van de nieuwbouw, het huidige woonzorgcentrum dat onderdeel is van de ViVa! Zorggroep, wordt afgebroken. In de nieuwe De Boogaert komt een zorgcentrum van de ViVa! Zorggroep met 75 wooneenheden voor ouderenzorg en algemene zorgvoorzieningen, zoals een restaurant en activiteitencentrum. Hiervan kunnen inwoners van Castricum, die niet in het complex wonen, ook gebruik maken. Er worden ook 16 wooneenheden voor stichting Odion gebouwd. Stichting Odion ondersteunt mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De Viva! Zorggroep en Odion zullen de gebouwen van Kennemer Wonen huren. Daarnaast komen er nog 50 zelfstandige huurappartementen voor de reguliere verhuur. In totaal worden er de komende jaren 141 wooneenheden gerealiseerd.

Mulder Obdam bouwt op het terrein voor eigen rekening de derde toren van het project Triade, met middeldure koopappartementen, naast de twee al opgeleverde woontorens

De bouw wordt in twee fases gerealiseerd. In augustus 2010 is gestart, ten behoeve van de eerste fase, met het bouwrijp maken van het al braakliggende terrein. In deze eerste fase worden voldoende woningen en voorzieningen gerealiseerd om tijdelijk plaats te bieden aan de bewoners van het huidige woonzorgcentrum. De verhuizing naar de nieuwbouw kan medio 2012 plaatsvinden. Daarna wordt het oude zorgcentrum gesloopt. Na de sloop start de tweede fase met de bouw van de overige woningen en zorgeenheden. De nieuwe De Boogaert wordt volgens plan in 2014 opgeleverd. Pas dan kunnen de bewoners van het woonzorgcentrum definitief hun intrek nemen in de nieuwe De Boogaert. De zelfstandige huurappartementen en koopwoningen worden naar verwachting begin 2014 opgeleverd.

Op woensdag 10 november wordt op feestelijke wijze het slaan van de eerste paal gevierd.