Nieuwbouw

Aannemers tonen vakmanschap op Nieuwbouwdag

De Nieuwbouwdag is zondag aan zijn 11de editie toe. Ik ga Bouwen, tijdschrift voor (ver)bouwen en lifestyle en initiatiefnemer van de Nieuwbouwdag, sloot daartoe opnieuw een samenwerkingsakkoord af met Bouwunie, de bij Unizo aangesloten Unie van het KMO-bouwbedrijf. Het grote publiek kan volledig nieuwe constructies (huizen en appartementen) bezoeken.
De aannemers zetten hun kunnen in de verf en tonen aan dat in Vlaanderen flink wat vakmanschap aanwezig is. Een interessante formule voor bouwlustige én bouwbedrijf.

Wie met bouwplannen rondloopt, moet zich niet laten afschrikken door de huidige financiële crisis. Een nieuwe woning is en blijft een goede investering.

Wie gaat bouwen heeft nood aan inspirerende voorbeelden uit de praktijk. De Nieuwbouwdag speelt duidelijk op deze behoefte in. Tientallen aannemers tonen tijdens deze dag hun projecten. De aannemers tonen voorbeelden van geslaagde nieuwbouwprojecten waaruit de bouwlustige technische en praktische informatie en originele ideeën kan putten.

Voor Bouwunie betekenen de Nieuwbouwdag en de samenwerking met Ik ga Bouwen een bijkomende kans om het vakmanschap van de Vlaamse aannemers in de verf te zetten. De projecten die de aannemers op de Nieuwbouwdag laten zien, maken de bouwheren duidelijk dat het werken met een geregistreerde aannemer aanzienlijke voordelen biedt tegenover het werken met zwartwerkers, Polen, bijberoepers en andere hobbyisten. De goedkoopste oplossing is meestal niet de beste oplossing. Gevestigde aannemers kennen de nieuwste materialen en technieken en staan hun klanten bij met raad en daad. De resultaten daarvan zijn te bewonderen op de Nieuwbouwdag.

In minder gunstige economische tijden hebben kandidaat-bouwers al eens de neiging om hun plannen uit te stellen of zelfs op te bergen. Bouwunie wijst erop dat dit niet zo’n goed idee is. Geen betere investering dan een eigen woning. Vastgoed blijft ook nog altijd een slimme en veilige belegging.

De Nieuwbouwdag vindt dit jaar plaats op zondag 26 oktober 2008 van 10u tot 18u. Een overzicht van de projecten van enkele Bouwunie-leden vindt u op www.bouwunie.be (onder “kalender”). Op www.nieuwbouwdag.be vindt u de programmabrochure.